Yeni başlayanlara özel launcher "UIU" yolda!

Android'i çok mu karmaşık buluyorsunuz? İşte onu "sadeleştirmenin" en kolay yolu...

"Daha sade" bir Android!

Emblaze Mobile'ın eski CEO'su Amir Kupervas, şu sıralarda yeni şirketi UIU'da Android'de tecrübeli olmayan kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak, bulut destekli bir launcher (giriş ekranı) üzerinde çalışıyor. Tüketici merkezine akıllı ceplerle yapılan aramaların normal ceplere göre iki kat fazla olduğunu söyleyen Kupervas, akıllı cepleri kullanmakta zorlananların sayısının çok olduğuna değiniyor.

Yeni başlayanları hedef alan UIU projesi, yatay kayan "slaytlardan" meydana geliyor. Bu slaytlar, Android'deki giriş ekranlarının yerine geçiyor. Her slayt, büyük kısayollarla veya düğmelerle temsil ediliyor. UIU'da uyarı merkezinin yerini alan bir "Notice board" slaytı yer alıyor ancak uyarı merkezine erişmeniz de mümkün oluyor. UIU'nun arayüzünde HTC Sense'de olduğu gibi yardımcı bilgiler de yer alıyor.

Basit bir galeri ve kamera uygulamasıyla gelen UIU, fotoğraflarınızı kendi bulut platformuna yedekliyor. Yedeklenen bu içeriklere masaüstünden, web tarayıcınızla erişebiliyorsunuz.

Kupervas, UIU'nun öncelikle akıllı cep satışlarının yüksek olduğu Avrupa ülkelerini ve ABD'yi hedef alacağını söylüyor. UIU, bazı ağ operatörleriyle yapılan anlaşmalarla 2-3 ay içinde ceplerde kendini göstermeye başlayabilir.

UIU'nun nasıl çalıştığını videomuzda yakından inceleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları