Yeni Firefox, hayal kırıklığı mı getirecek?

Firefox 4'ün yeni tasarım görüntüleri yayınlandı. İşte merak edilen tarayıcının yeni yüzü...

Firefox 4'ün yeni yüzü

Yakın zamanda duyurulması beklenmiyor olsa da, Firefox 4.0 ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. 2007 yılından bu yana 'en popüler açık kaynak web tarayıcısı' unvanını kimseye kaptırmayan Mozilla Firefox, şimdi Google Chrome gibi rakiplerinin arayı kapatmaya başlamasıyla birlikte, hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Hakkında pek çok şey söylenen, çoklu işlemci desteği ve çökme güvenliği mekanizması ile; hepsinin de ötesinde, 'daha hızlı ve problemsiz bir platform' olarak dönmesi beklenen yeni Firefox'un Linux ekran görüntüleri, bir kaç gün önce piyasaya çıktı! Şimdilerde pek çok bilgisayar kullanıcısı, kendilerine aynı soruyu soruyor: Acaba Mozilla, geç mi kaldı?

Henüz yalnızca taslak olduğu belirtilen görüntülerde ilk göze çarpan, Google Chrome esintileri taşıyan yeni arayüz oluyor. Sekmeler, kullanıcı arayüzünün yukarısına yerleştirilmiş ve Menü Çubuğu gizlenmiş.

Görünmeyen -ancak vaadedilen başka ciddi değişiklikler de var: Mozilla Weave ile senkronizasyon desteğinin; Yer İmleri, Şifreler ve Sık Kullanılanlar'ın bulut eşleştirilmesine imkan tanıyacağı bildiriliyor. Ancak Google, Firefox kullanıcılarının da eklenti olarak yükleyerek kullanabildikleri Tarayıcı Senkronizasyonu özelliğini çoktan geliştirmiş durumda. Mozilla Weave için ise yol, uzun görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları