Yeni imaj çözümü: ShadowProtect

StorageCraft'ın ShadowProtect isimli yazılımı, imaj almayı bilinen kalıplardan çıkartıyor.

Yeni imaj çözümü

Günümüzde yedek almanın ne kadar önemli ve kritik bir eylem olduğu açıkça ortada. Fakat yine bilindiği gibi yedekten geri dönmek daha da kritik ve önemli bir konu. Verinizin ne kadar kısa sürede tekrar çalışanların kullanımına sunulabileceği ise başarılı bir teknik bölüm veya başarısız bir teknik bölümün belirleyicisi olabilir.

İşte bu noktada imaj alma; yani kısaca verinin veya diskin bir kopyasının çıkarılması, hayati bir önem kazanıyor. Bunun nedeni geleneksel yedeklerin geri dönülebilmesi için sunucun veya iş istasyonun, yedek alındığı konuma getirilmesinin hem ciddi bir zaman alması hem de bazı durumlarda oldukça güç olabilmesi. BT piyasasına ucundan bulaşanlar bile işletim sisteminin kurulması, yamalarının geçilmesi, gerekli sürücülerin yüklenmesi, uygulamaların kurulması, uygulamanın yamalarının geçilmesi ve en sonunca yedeklerin dönülmesinin ne kadar sancılı bir süreç olduğunu bilirler, hele bir de çöken sistem Exchange yada DC gibi karmaşık ve kurtarılması dikkat isteyen bir uygulama ise sizi zor bir sürecin beklediği kesin.

İmaj yazılımları işte bu noktada devreye girerek büyük bir zaman ve para kazancı sağlıyor. StorageCraft'ın ShadowProtect ürünü bu segmentte yer alan yeni bir yazılım.

ShadowProtect özellikleriyle diğer imaj yazılımlarından biraz farklı. Bu yazılımın en önemli özelliklerinin başında almış olduğu imajları herhangi bir eklentiye gerek duymadan farklı bir donanım üzerine dönebilmesi. Kısaca ifade etmek gerekirse bir sunucudan alınan imajı bir dizüstü bilgisayarda kolaylıkla açabilir ve bu işlemi saatler değil dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Ayrıca piyasadaki popüler birçok imaj yazılımının tersine, StorageCraft'ın kurtarma CD'si Linux değil kullanıcının seçimine göre Windows 2003 veya Windows Vista tabanlı olarak gelebiliyor.

Bilgi için:
Stratus Bilişim Sistemleri - 212 251 51 80

Okuyucu Yorumları