Yepyeni masaüstü

Microsoft, Tablet PC’ler için Energy Blue adında yeni bir masaüstü teması yayınladı. Bu tema orijinal XP masaüstü temasından daha modern ve şık.

Yepyeni masaüstü

Eğer Tablet PC’lerin yeni masaüstü temasını sevdiyseniz ve siz de kullanmak istiyorsanız birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli. Öncelikle, sadece 1,6 MB büyüklüğünde olan tema dosyasını indirmek için www.microsoft.com/downloads adresine gidin ve buradaki arama işlevini kullanarak “theme” kelimesini aratın. EnergyBlue isimli tema, ekrana gelen sonuç listesinin muhtemelen en üstünde veya üst sıralarında yer alacaktır. Şimdi EXE dosyasını indirin, ancak hemen çalıştırmayın. Aksi takdirde kurulum işlemi, söz konusu temanın Tablet PC için olduğunu belirten bir hata mesajı ile kesilecektir. Bunun yerine ilk olarak dosyayı kaydettiğiniz klasörü Windows gezginini kullanarak açın ve ardından Başlat / Çalıştır komutunu çalıştırın. Ardından söz konusu EXE dosyasını Çalıştır iletişim penceresine taşıyın. Bunun sonucunda dosyanın ismi ve bulunduğu konum Aç kutusuna eklenir. Şimdi buradaki ifadenin sonuna “/x” ekleyin. Bunun sonucunda Aç kutusu aşağıdaki gibi görünmeli:

C:\WindowsXP-TabletPC-EnergyBlueThemex86-ENU.exe /x

Şimdi Tamam düğmesine tıkladığınızda Windows, dosyanın açılmasını istediğiniz klasörü soracaktır. Bunun için herhangi bir klasör seçin ve bir kere daha Tamam düğmesine tıklayın.

Şimdi sıra işin hamallığına geldi. Şayet aşağıda bahsedeceğimiz klasörler sisteminizde mevcut değilse, manuel olarak oluşturmalısınız. Ancak buradaki sürücü harfleri yerine kendi Windows sisteminizin kurulu olduğu sürücüyü kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bunun için ilk olarak “Royale.theme” dosyasını “C:\Windows\Resources\Themes” klasörüne kopyalamalısınız. Ardından buraya “Royale” adında yeni bir alt klasör ekleyin ve “Royale.msstyle” dosyasını bu yeni klasöre kopyalayın. Ardından “Energybliss.jpg” dosyasını “Royale\Wallpaper” ve “shellstyle.dll” dosyasını da “Royale\Shell\NormalColor” klasörlerine kopyalayın. Artık yeni masaüstü temanızın sorunsuz bir şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için Denetim Masası’ndaki Görüntü simgesine çift tıklayın ve buradaki Temalar sekmesini etkinleştirin. Buradaki Tema açılır listesinden Energy Blue isimli temayı seçin ve yaptığınız değişikliği sırasıyla Uygula ve Tamam düğmelerine tıklayarak onaylayın.

Okuyucu Yorumları