Flickr resimlerini kullanmak

Sabit arkaplan resmi yerine alternatif resimlerle arkaplanınıza renk getirmek istiyorsunuz. Flickr'da kaydetmiş olduğunuz birçok resim var ve bu veritabanına ulaşmak çok güzel olurdu.

Flickr resimlerini kullanmak

"Flickr Wallpaper Rotator" adlı ücretsiz programı http://www.rushfrisby.com/apps/flickr_wallpaper_rotator.aspx
adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz dosyayı boş bir klasöre açtıktan sonra programı başlatın. Bilgi alanında yeni bir simge görüntülenecektir. Simgeye sağ tuşla tıklayarak içerik menusundan "Show Window"u seçin. İlk hücrede bulunan "Rotate every" ayar alanı yardımıyla resimlerin değiştirileceği süreyi belirleyin. Ön tanımlı olarak gelen ayar 2 saat olarak atanmış. "Search Options" alanından seçeceğiniz resimlerin özelliklerini
tanımlayın. Arama koşullarını araya virgüller koyarak istediğiniz kadar koşul belirttikten sonra "tags" alanına girmelisiniz. Eğer sadece belli bir kişinin fotoğraflarını kullanmak istiyorsanız veya kendi hesabınızdaki fotoğrafların görüntülenmesini istiyorsanız "User Name" alanına kullanıcı adını girmelisiniz. Ayarlarınızı bitirdikten sonra "Rotate Now" düğmesine tıklayarak ilk resmin değişmesini ve uyguladığınız ayarların doğruluğunu test edin.
Artık yeni arkaplan resminiz hazır. Uzun bir süre geçmesine rağmen arkaplan resminiz değişmiyor ise program sisteme çok yüklenmiş olabilir.

NOT: Eğer programı düzenli olarak kullanmayı düşünüyorsanız "Başlat" menüsü altındaki "Başlangıç" klasörüne "WallpaperFlickr. exe" adıyla yeni bir kısayol oluşturun. Böylece program bilgisayar açılışında başlamış olacak.

Okuyucu Yorumları