Geçici klasöre çıkartılan dosyalara ulaşma

Birçok donanım üreticisi ses veya ekran kartları için, içerisinde sürücüleri ve gerekli programları içeren uygulamalarını artık tek bir paket olarak piyasaya sürüyor. Fakat sizin yapmak istediğiniz sadece bir sürücüyü güncellemek olduğunda, bütün paketi de beraberinde yüklemek zorunda kalıyorsunuz.

Geçici klasöre çıkartılan dosyalara ulaşma

Çoğu durumda bu arşivler, içeriğini geçici bir klasöre çıkarttıktan sonra işlemlere başlayacak şekilde ayarlanmıştır. İşte bu durumda dosyaları saptayabilirsiniz. Kurulumu başlatın ve hoş geldiniz ekranının çıkmasını bekleyin. »İleri« seçeneği geldiğinde, işlemlere başladığınız için bu butona tıklamayın. Eğer Windows XP kullanıyorsanız herhangi bir klasör açın ve adres satırına "%userprofile%" yazın. Şimdi açılan pencereden »Local Settings / Temp« yolunu izleyin. Menüden »Görünüm / Ayrıntılar«ı seçin ve ".TMP" uzantılı klasörleri arayın. Bulunana sonuçlar içerisinde de değiştirilme tarihi en son olanları bulun. İşte bu klasörlerin içinde geçici olarak çıkartılan dosyaları bulacaksınız.

Windows Vista altında ise yolunuz [CTRL + ALT + DEL] tuş kombinasyonu ile veya görev çubuğuna sağ tıkladığınızda açılan menüden çalıştırabileceğiniz görev yöneticisi ile gerçekleştiriliyor. Görev yöneticisini açtıktan sonra »Uygulamalar« bölümünden az önce başlattığınız kurulumu bulun. Şimdi bulduğunuz bu uygulamaya sağ tıklayın ve "İşleme Git" komutun verin. Kayıt Defteri şimdi bir sonraki sekmede ilgili işlemi bulup işaretleyecektir. Şimdi bu işleme bir kez daha sağ tıklayıp "Dosya konumun aç" komutunu verin. Böylece Windows Explorer aradığınız geçici klasörü doğrudan açmış olacaktır. Artık burada aradığınız dosyaları kolayca bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları