Sisteme takılı ekran kartı algılanamıyor

Sorunum ekran kartım algılanmıyor. Bilgisayarı açtığımda oyunuma giremedim, sorun vermişti. Uzun süre araştırdım, DirectX yüklüydü, sorun o yüzden değildi. Sonra Aygıt Yöneticisine girdim. Görüntü bağdaştırıcılarındaki yazan "Standart VGA Görüntü Bağdaştırıcısı". Yani ATI Radeon HD 3450 yazmıyordu.

Sisteme takılı ekran kartı algılanamıyor

Sağ tıklayıp "Sürücü Yazılımını Güncelleştir"e tıkladım. Ve ardından da "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara" ya tıkladım. Ve indirilen "Intel(R)G33/G31 Express Chipset Family" idi. Tekrardan sürücüyü kaldırdım. ATI'ın sitesinden en güncel sürümünü indirdim. Fakat kurulumda "Yüklenebilir herhangi bir bileşen bulunamadı!" diye sorun geldi ve kurulamadı. Kasa ile gelen Ekran Kartı CD'si ile denedim ve yine aynı sorunu verdi. Ekran kartına uymadığını düşünerek Radarsync programı ile sürücüyü indirdim ve yine aynı sorundan kurulamadı.

Recep Baltaş'ın cevabı:

Bilgisayarınızda iki ekran kartı var ve sanırım siz kabloyu bütünleşik karta takmışsınız. Kasanızın arkasına bakın ve VGA kablosunu HD 3450'ye takın. Kart devreye girecektir. Sorun hala devam ederse BIOS'a girip bütünleşik ekran kartını devre dışı bırakın. Ayarları F10 ile kaydederek çıktıktan sonra sistemi kapatın ve monitör kablosunu HD 3450'ye takın.

Okuyucu Yorumları