Hangi uygulama ne kadar veri "yakıyor"?

Bir uygulamayı cebinize indirmeden önce ne kadar veri tüketeceğini öğrenin, canınız yanmasın!

Kota canavarlarına dur deyin!

Cep telefonunuzdaki bazı uygulamalar, siz farkında olmadan 3G bağlantınızdan veri harcayabiliyor, üstelik bu konuda eli açık davranabiliyor. Niye tükendiğini bilmediğiniz veri kotanızı artırmak içinize muhtemelen sinmiyor. Bu durumda buradaki veya buradaki yazılarımıza göz atarak hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiği konusunda fikre sahip olabilirsiniz.

Bu yazımızda ise size hangi uygulamanın bir ayda ortalama ne kaç MB veri tükettiğini gösteren Know My App'ı tanıtmak istiyoruz. Know My App, bir cep uygulaması değil, aksine bir web hizmeti ve birçok iOS, Android uygulamasının ortalama ne kadar veri tükettiğini size gösterebiliyor.

Araç, seçtiğiniz uygulamanın kotanız üzerindeki (300MB, 1GB ve 4GB'lık kotalar) etkisini de grafik üzerinde gösteriyor. Bunun yanında uygulamanın son test edildiği tarihi de görebiliyorsunuz.

Cep telefonunuzda yüklü uygulamaların geçmiş veri tüketimlerini görmeniz mümkün. Ancak Know My App ile bir uygulamayı indirmeden bile veri kullanımı hakkında sahip olabiliyorsunuz.

Bağlantı: Know My App

Okuyucu Yorumları