IE 11: Gelir mi gelmez mi bilinmez!

Microsoft'un Windows 8.1 ile kullanıcılara suncağı IE 11, Windows 7'ye de gelecek mi?

Windows 7 bilmecesi!

Sürekli takipçilerimiz, Microsoft'un merakla beklenen Windows 8.1 güncellemesiyle yapılacak değişikliklerle ilgili yaptığı resmi açıklamayı ve bu konuda hazırladığımız ayrıntılı raporu hatırlayacaklardır. Bu açıklamada, güncellemeyle birlikte Internet Explorer 11'in de kullanıma sunulacağı belirtiliyordu. Bu açıklamanın ardından pek çok Windows 7 kullanıcısının aklına "acaba IE11 de aynen IE 10 gibi Windows 7'ye gelir mi?" sorusu gelmişti. Firma adına açıklamaya yapan bir yetkili, IE11'in hangi sürümlerinin kullanıma sunulacağıyla ilgili bir bilgi vermeyeceklerini belirtti. Microsoft, IE10'un kullanıma sunulmasıyla birlikte yıllardır benimsediği politikadan vazgeçmiş ve sadece Windows 8 üzerine eğilmiş, Windows 7 sürümünü ancak birkaç ay sonra çıkarmıştı.

Window XP kullanıcı oranı hala yüzde 37 civarında olsa da hızla düşmeye devam ediyor. Şu an en çok kullanılan Windows sürümü ise Windows 7. Bu yüzden Microsoft'un oldukça popüler olan tarayıcının son sürümünü sadece yüzde 4 kullanım oranına sahip olan Windows 8'e çıkartıp kullanım oranı hala yüzde 44'lerde gezinen Windows 7'yi es geçmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyoruz.

Kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da, Windows 8.1 güncellemesini yüklemek istemeyen kullanıcıların durumuyla ilgili. Kafaları meşgul eden soru bu kullanıcıların IE11 kullanıp kullanamayacağı. Ancak çok az Windows 8 kullanıcısının ücretsiz güncellemeyi yüklemeyeceğini de unutmamak gerek.

Okuyucu Yorumları