IFA 2015: Huawei'den Mate S ve Huawei Watch

Huawei, IFA 2015'te yeni telefonu Mate S'i ve uzun zamandır beklenen akıllı saatini tanıttı!

Huawei Mate S ve fazlası!

Teknoloji devleri IFA 2015'te birer birer tüm hünerlerini basına göstermeye devam ediyor. Bu devlerden biri de kuşkusuz Huawei. Çinli marka, bugün tanıttığı yeni Mate S akılı telefonu ve onun yanında Huawei Watch akıllı saatiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki, Huawei'nin bombaları neler sunuyor? Önce Huawei Mate S'ten başlayalım...

Huawei Mate S, bir phablet. Ancak sıradan bir phablet olmaktan çok uzak bir özelliği bizlere sunuyor. Apple'ın MacBook'larından tanıdığımız Force Touch teknolojisini ekranı üzerine getiren Huawei Mate S, böylece "dokunuşa" farklı bir anlam kazandırıyor.

Farklı bir "dokunuş"

Huawei Mate S'in en büyük özelliği kuşkusuz Force Touch teknolojisiyle geliştirilen 5.5 inç büyüklüğünde ekranı. Ekrana ne kadar sert bastırdığınızı anlayarak buna göre farklı sonuçlar üreten ekran, böylece cep telefonu kullanımına farklı bir sezgisel boyut katacak gibi görünüyor. Bu özellikle örneğin bir fotoğrafa bakarken ekrana biraz sert bastırdığınızda fotoğrafı yakınlaştırabiliyorsunuz. Huawei'nin Mate S'te kullandığı Force Touch teknolojisinin daha pek çok farklı özellik sunduğu söyleniyor; elbette CHIP Online olarak çok geçmeden bu özelliğin bizlere neler sunduğunu sizlere aktaracağız. Şunu da söyleyelim: Force Touch teknolojisi Huawei Mate S'in yalnızca 128 GB'lık modelinde olacak. Etkinlikte bu modelin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatı ise açıklanmadı.

Üst düzey özellikler

Huawei Mate S'in diğer özellikleri arasında ise; 8 çekirdekli Kirin 935 işlemci, 3 GB RAM ve 32 ila 64 GB seçeneklerinde dahili hafıza bulunuyor. microSD kart ve NFC özelliklerini de barındıran telefon, 3000 mAh kapasitesinde batarya da sunuyor.

Arka yüzünde bir parmak izi sensörü bulunduran Mate S, hız ve duyarlılık konusunda bir üst seviye sunan Fingerprint Sense 2.0 teknolojisi ile donatılmış. Öte yandan yine burada 13 MP kamerayı görüyoruz. Telefonun ön yüzünde ise selfie'ler için 8 MP ön kamera bulunuyor.

Fiyatı ne olacak?

Huawei Mate S'in 32 ve 64 GB seçenekleriyle bu ay içinde İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulması, ardından ekim ayı itibariyle de tüm dünyaya yayılması planlanıyor. Gri ve şampanya renklerinde 32 GB'lık versiyon için belirlenen fiyat 730 dolar, altın ve pembe renkli 64 GB'lık sürüm içinse 785 dolar. 128 GB'lık Force Touch'lı Mate S içinse henüz bir fiyat ve tarih yok.

Huawei Watch sonunda geliyor!

Huawei Watch sonunda geliyor!

Şimdi gelelim Huawei'nin IFA 2015'te tanıttığı akıllı saati Watch'a... Aslında bu saati ilk kez IFA 2015'te görmedik. Geçtiğimiz mart ayında Barselona'da düzenlenen MWC 2015'te tanıtılan Huawei Watch, yaklaşık 6 aydır piyasaya çıkmayı bekliyordu. Sonunda IFA 2015'te akıllı saatleri Watch'un piyasaya çıkış tarihini veren ve fiyatını açıklayan Huawei, öte yandan fiyat politikasıyla ise bir hayli kafa karışıklığı yarattı.

Huawei Watch, 450 dolardan başlayarak 780 dolara kadar yükselen fiyatlara sahip. Aslında fiyatı kullanıcının cihazı satın alırken seçtiği materyallere bağlı olarak artış gösteriyor. Bu da onu en pahalı Android Wear'lı akıllı saatler kervanına sokuyor ister istemez. Ön siparişler bugün itibariyle Amerika'da açılmış durumda. Saatin İngiltere'ye ulaşması ise ekim ayını bulacak. Ülkemiz içinse henüz bir açıklama yok. Ancak muhtemelen İngiltere'yi takiben Avrupa'nın tamamına sevkiyat başlayacaktır.

Peki Huawei Watch bizlere neler sunuyordu? Tasarımıyla oldukça şık ve dairesel bir formda gelecek olan Huawei Watch, ayrıca paslanmaz çelik olmasıyla da dikkat çekici. Huawei Watch için daha fazla bilgi için, MWC 2015'te yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları