LG, yeni işlemcisini ve G3 Screen'i tanıttı!

Samsung'un Exynos'undan sonra, bir cep devi daha telefonları için kendi işlemcisini üretti!

Kendi işlemcisini kendi yaptı

LG, Nuclun adındaki yeni LTE-A Cat 6 uygulama işlemcisini tanıttı. Yeni sekiz çekirdekli işlemci, Koreli üreticiye göre gelecekteki akıllı telefonlar için "daha yüksek esneklik" sağlayacak.

Nuclun, ARM'nin big.LITTLE teknolojisini temel alıyor ve talep edilen işlem gücüne göre dört 1.5GHz A15 çekirdeğiyle dört 1.2GHz A7 çekirdeği arasında geçiş yapabiliyor. Yeni işlemciyle birlikte, bu işlemciyi kullanacak ilk telefonun da Kore'de satılacak olan LG G3 Screen olacağı duyuruldu.

LG G3 Screen'in firmanın amiral gemisi telefonu G3'ün QHD çözünürlüklü ekranını ödünç aldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Screen, daha çok 5.9 inç'lik, geniş bir HD ekran anlamına geliyor. 2GB RAM, 32GB dahili depolama alanı, microSD slotu, 3.000mAh pil ve Android 4.4 KitKat ise telefonun teknik özellikleri arasında. Bu hafta satışa sunulacak cihazın tasarımı ve kameraları ise LG G3 ile hemen hemen aynı.

LG, bu tanıtımla birlikte yeni amiral gemisi telefonlarında (LG G4) Qualcomm'un işlemcisinden vazgeçebilir. Dolayısıyla LG G4'ün Nuclun yongasıyla gelmesi şaşırtıcı olmayacak.

Okuyucu Yorumları