Nokia 5.1 Plus ile PUBG Oynadık!

Nokia 5.1 Plus'ın teknik özellikleri ve oyun performansı nasıl? İşte Nokia 5.1 Plus'ın PUBG performansı!

Nokia 5.1 Plus ile PUBG oynadık!

Nokia 5.1 Plus'ta kullanılan işlemci, MediaTek'in MT6771 Helio P60 modeli oluyor. 12 nm mimarisine sahip olan bu işlemci 8 çekirdekli yapıda. Bu çekirdeklerin dördü Cortex-A73, diğer dördü ise Cortex-A53 yongalarından güç sağlıyor ve her ikisi de 1.8 GHz frekansında çalışıyor.

Ayrıca Mali-G72 grafik yongasının sahibi olan 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip. Depolama alanını 256 GB'lık microSD kartlar ile kolaylıkla arttırmanız mümkün. Bütçe dostu akıllı telefonlar arasında bu teknik kadrosuyla rahat yer alan Nokia 5.1 Plus, yaptığımız testlerde de bunu gösteriyor.

AnTuTu Benchmark'tan 121186 puan toplayan Nokia 5.1 Plus, bu skorla kısa bir süre önce incelediğimiz Vestel Venus Z30, Samsung Galaxy M20 ve Asus Zenfone 5 Max Pro gibi modellerin önüne geçmeyi başarıyor.

Geekbench'e geldiğimizde ise tek çekirdek skoruyla 1318 puan toplayan Nokia 5.1 Plus, çoklu çekirdek performansıyla da 4789 puanı ile dikkat çekiyor. Böylece yine orta segmette muadilleri arasında dengede duran telefon, oyun performansıyla da gayet ideal.

Her zaman olduğu gibi Nokia 5.1 Plus'ı da PUBG'de denedik ve son dönemin popüler oyununu rahat çalıştırdığını gözlemledik. Böylece uygun fiyatlı bir model tercih edecek ve oyun da oynamak isteyen kullanıcılar, Nokia 5.1 Plus'tan memnun kalacaklardır. Bu arada elbette telefon dahil olduğu segment dahilinde orta grafik ayarlarında ve dengeli kare hızında açıyor. Ancak oyunu bu şekilde oynadığınızda gayet akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Bu arada telefonun oyun sırasında pek ısınmayan modellerden olduğunu da söyleyelim.

Telefonun pil performansına gelirsek, gün boyunca rahat bir kullanım sağlayabileceğinizi söyleyebiliriz. Bunda ekranın HD+ çözünürlüğe sahip olmasının etkisi elbette yüksek. Bizim yaptığımız kullanım testlerinde 11 saat 6 dakika gibi ekran açık çevrimiçi kullanım süresi sunan telefon, normal kullanımda tüm günü çıkartmanızı sağlıyor. Bu arada Nokia 5.1 Plus'ın bataryası 3060 mAh kapasitesinde.

Telefonun pili tamamen tükendiğinde ise yaklaşık olarak 2 saatlik bir şarj süresi sonunda telefonu tam kapasite doldurabildiğinizi de söyleyelim.

Nokia 5.1 Plus'ın teknik özelliklerine ilişkin bir diğer önemli noktasını ise Wi-Fi oluşturuyor. Telefonda 802.11ac desteği mevcut. Bu da demek oluyor ki, bu telefonda gerek 2.4 GHz ağlara gerek 5 GHz ağlara bağlanabiliyorsunuz.

Nokia 5.1 Plus detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.