PC'nizden daha fazla verim alın!

PC'nizin zaman içinde performans kaybı yaşamaması ve ondan daha fazla verim alabilmeniz için 7 ipucu

PC'niz için 7 pratik ipucu!

Üst seviye bir PC'ye birkaç bin TL yatırım yaptıktan sonra, ilk yapmak isteyeceğiniz şey muhtemelen en son oyunları yükleyip, onların keyfini çıkarmaktır. Ama acele etmeyin, biraz bekleyin.

Yeni PC'nizin bakımı için biraz zaman ayırmak, verimlilik ve üretkenlik konusunda büyük farklar oluşturabilir. Elbette PC'nize ayıracağınız zaman, sadece onu ilk aldığınız günlerle sınırlı olmamalı. Cihazınızın yüksek bir verimlilik seviyesi tutturabilmesi için, bu konuda dikkatle düşünüp bazı planlar yapmanız gerekiyor.

Aşağıda, PC'nizin her zaman en üst düzeyde çalışmasını sağlayacak 7 verimlilik ipucunu sizlerle paylaşacağız. Bu ipuçları sayesinde bilgisayarınızın her zaman formda kalmasını garantileyebilirsiniz.

Büyük ekran: Windows için daha fazla alan

Birden fazla monitörünüz olduğunda, monitörlerden birinde internette gezinirken, diğerinde TV izleyebilir, üçüncü bir monitörde oyun oynayabilirsiniz. İş yapmanız şartsa, bunu dördüncü monitörünüzün önüne geçerek yapabilirsiniz.

Başlangıçtaki dosyaları ve geçici dosyaları temizleyin

PC'nizin beklediğinizden uzun bir sürede başlaması, sinir bozucu olabilir. Yazılımların birçoğu, kurulum sırasında Windows'la birlikte başlamayı etkin hale getirebiliyorlar. Kurulum sırasında yaptığınız tercihlere dikkat etmek, bu sorunu çözmenin en kolay yolu.

Önceki kurulumlar, sistem başlangıcını gereksiz programlarla doldurduysa, Windows 8'de Görev Yöneticisi'ni çalıştırın ve Başlangıç sekmesini kullanarak gereksiz gördüğünüz programları devre dışı bırakın.

Yeniden başlatın, güncelleyin

Yeniden başlatın, güncelleyin

Yeniden başlatın

Windows 7 ve daha eski Windows sistemlerini kullanan makineleri günde bir kez baştan başlatmanızda fayda var. Windows 8'li cihazların aksine Windows 7 ve daha önceki işletim sistemleri, uyku modunda daha çok güç tükettiğinden, bileşenlerin daha çabuk yorulmasına yol açabiliyorlar.

Güncelleyin

Microsoft'un güncellemeleri Windows Update üzerinden otomatik olarak sunuluyor olsa da, PC'nizdeki diğer tüm yazılımları düzenli olarak güncellemeniz, performans kayıplarını engelleyebilir. Mümkün olan en iyi verimlilik seviyesini sağlamak için, donanım sürücülerini güncellemeyi de unutmayın.

Laptop'unuzu yumuşak yüzeylerde kullanmayın

Laptop'unuzu yatak gibi yumuşak yüzeylerde kullanmanız, onun havalandırma sisteminin çalışmasına engel olacak ve aşırı ısınmasına yol açacaktır. Bu ise laptop'unuzun yavaş bir ölümün eşiğinde olduğu anlamına geliyor.

Bulutu kullanın

Üst düzey bilgisayarınızın performansını üst düzeyde koruyabilmesi için, diskinizde boş alanın olduğundan emin olmalısınız. Dosyaları bulutta depolamak, ucuz bir çözüm olmasa da, dosyalarınıza istediğiniz her yerden, kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Google Docs, Evernote, Office 365 gibi hizmetler sayesinde aynı belge üzerinde ortak çalışmanız da mümkün. Benzer şekilde bulutu verilerinizi yedekleme amaçlı da kullanabilirsiniz. Buluttaki verilerinizi "kaybetmek", harici sabit disk veya USB çubuklarını kaybetmekten çok daha zordur.

Düzenli olarak temizleyin

Toz veya küçük kir parçaları, üst düzey PC'nizin performansını ciddi biçimde etkileyebilir. Bu yüzden bir sıkıştırılmış hava spreyi satın alarak, makinenizin fanları üzerine basınçlı hava uygulayabilir, PC'nizin aşırı ısınmasının önüne geçebilirsiniz. Bu şekilde temizlik yaparken, fanların havanın etkisiyle dönmemesine dikkat edin, aksi halde fana zarar verebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları