Tanınmayan, sıra dışı 10 cep telefonu!

Adı sanı pek duyulmamış bu telefonlar, aslında ünlü rakiplerine meydan okuyorlar!

Sıra dışı 10 cep telefonu!

Akıllı telefon almak istediğimizde hepimizin aklına ilk önce belli başlı modeller geliyor: iPhone 6, Galaxy S6, Xperia Z3 ve diğerleri...

Oysa bu telefonları üretenlerin, isimlerini duyurmak için harcadıkları büyük pazarlama bütçelerini ve reklam maliyetlerini yine telefon ücretlerine yansıttıklarını unutuyoruz. Telefon fiyatlarını şişiren en büyük maliyet kalemi olan reklam ve pazarlama maliyetleri olmadığında telefonların fiyatları da çok düşebiliyor ancak bu sefer de markanın ve modelin bilinirliği kalmadığı için insanların o markaları tercih etmediğini görüyoruz.

İşte bu sebeple, piyasaya çıkan ama adı sanı çok duyulmadığı için büyük ilgi görmeyen çok sayıda telefon var. Üstelik bunların arasında çok başarılı cihazların bulunduğunu da hatırlatalım.

Galerimizde, ismi pek duyulmasa da gere sıra dışı özellikleri, gerek inanılmaz fiyatlarıyla dikkat çeken 10 cep telefonu modelini sıraladık. İşte o telefonlar...

THL 5000

Telefonların pil problemi herkesin malumu. İlk aldığınız günden itibaren şarj ettikçe pilin ömrü tükenirken, bir sene sonra her gün sık sık şarj etmek zorunda kalmanız da artık hayatın olağan süreci haline geldi.

THL, işte bu probleme karşı 5000 mAh kapasiteli pile sahip bir model olan THL 5000'i piyasaya sürdü. Elbette güçlü marka değerine sahip rakiplerinin arasında adını duyuramadı ama günlerce şarj gerektirmemeyen yapısıyla bugün hepimizin özlemini çektiği bir telefon.

1080p çözünürlüğe sahip 5 inç IPS ekranla gelen telefon 8 çekirdekli 2GHz hızındaki işlemcisi 2GB RAM'ı ile üst seviye bir cihaz olarak göze çarpıyor. 13 MP kameraya sahip telefon sadece ABD ve İngiltere'de satılıyor. Fiyatı ise sadece 259 dolar. Türk lirasıyla söylemek gerekirse, 600 TL düzeyinde.

IUNI U2

Snapdragon 800 işlemci, 3GB RAM, 16MP kamera ve 4.7 inçlik 1080p ekran özelliklerine sahip bir telefon almak istediğinizde bugünün piyasa şartlarına ödemek zorunda olduğunuz fiyat 1000-1500 TL arasındadır.

Ancak Çin'li üretici IUNI'nin U2 modeli aynı özellikle sahipken fiyatı sadece 181 dolar. Yani sadece 500 TL.

Lumigon T2 HD

Lumigon, telefonlarıyla gösteriş yapmayı sevenler için, iPhone'lardan daha lüks modeller üreterek piyasaya sürüyor. Lüks görünüme sahip telefon suya ve toza karşı da dayanaklı.

4.3 inç ekran boyutu, 720p ekran çözünürlüğü, 1.7 GHz hızındaki Snapdragon işlemci ve 2 GB RAM telefonun diğer özellikleri. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışan telefonun fiyatı 578 dolar.

LG Fx0

LG'nin şeffaf kapaklı telefonu Fx0, farklı tasarıma sahip bir telefon isteyenlere hitap ediyor. Aynı zamanda Firefox OS kullanan telefonun Home tuşu üzerinde de Firefox'un logosu bulunuyor.

4.7 inç IPS ekrana sahip telefonun işlemcisi Snapdragon 400. 8MP arka kamera ve 2.1 MP ön kamerası bulunan telefonun pili ise 2370 mAh. Telefon sadece Japonya'da satılıyor.

Fairphone

...

Okuyucu Yorumları