Tarama işlemi el altında!

Hepimizin zaman zaman ihtiyaç duyduğu bu iş için artık dev cihazlar taşımanıza gerek yok!

CHIP Online Notu 74
  • Büyük kolaylık sağlıyor
  • Hızlı çalışıyor
  • Aktarım kolaylığı
  • Yazılım Türkçe dil desteği içermiyor
  • OCR yazılımı daha kullanışlı olabilirdi

Belçika merkezli IRIS firmasının Türkiye distribütörü olan DataStar tarafından ülkemize getirilen ve test merkezimize gönderilen IRIScan Book 3, minik bir el tarayıcısı. Küçük boyutları sayesinde her yere rahatlıkla taşıyabileceğiniz IRIScan Book 3, böylece büyük boyutlu tarayıcılardan kurtulmanıza olanak tanıyor. Diğer yandan mobil olarak kullanılabilmesi sayesinde her zaman yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz IRIScan Book 3, tarayıcıya ihtiyaç duyduğunuz anlarda hızla yardıma koşuyor. Özellikle rahat ve kolay kullanımıyla beğendiğimiz IRIScan Book 3, bize başka ne gibi özellikler sunuyor? Şimdi biraz bunlardan bahsedelim.

Dokümanları kaydırarak tarayın

Taramak istediğiniz dokümanın üzerinde kolay bir şekilde kaydırarak yüksek çözünürlükte tarayabilen IRIScan Book 3, uzun ince gövdesi altında bulundurduğu tekerlekleri sayesinde rahatlıkla belge üzerine kayabiliyor. Altındaki optik sensörü ile çok kısa sürede tarama yapabilen cihaz, üzerinde bulundurduğu minik LCD ekranıyla da tarama işleminin sonucunu anında gösterebiliyor. Böylece kitap, dergi, gazete, mektup, aklınıza ne gelirse kolaylıkla tarayabilmenize olanak tanıyan cihaz, JPEG ve PDF dosya formatlarını destekliyor.

Renkli ve siyah / beyaz tarama yapabilen IRIScan Book 3, 300, 600 ve 900 dpi çözünürlüklerini destekliyor. A4 boyutundaki bir sayfanın tarama işlemini siyah / beyaz formatta 2 saniyede, renkli formatta ise 4 saniyede tamamlayabilen cihaz, bu süreyi düşük çözünürlükler için biçmiş. Yüksek çözünürlük istiyorsanız cihaza, siyah / beyaz taramalar için 8 saniye, renkli taramalar için 12 saniye vermeniz gerekli ki bu da gayet makul bir süre.

Bağlantı seçenekleri ve yazılım

USB üzerinden bilgisayarınıza bağlayabileceğiniz IRIScan Book 3, ayrıca microSD kart slotuna da sahip. 32 GB'a kadar microSD kartlarla çalışabilen cihaz, beraberinde 2 GB Kodak microSD kartı ve adaptörü de getiriyor. Böylece yaptığınız taramaları ister microSD kart ile ister USB bağlantısı yoluyla bilgisayarınıza aktarabiliyorsunuz. Bu arada IRIScan Book 3'ün farklı bir modeli olan IRIScan Book Executive 3, bağlantıları arasında ayrıca Wi-Fi da bulunduruyor. Elimizdeki IRIScan Book 3'ün ne yazık ki böyle bir bağlantı desteği yok. Eğer tarama sonuçlarını kablosuz olarak aktarmak istiyorum diyorsanız IRIScan Book Executive 3 modelini de tercih edebilirsiniz.

Mobil kullanımlar için üç adet AAA pil ile çalışan IRIScan Book 3, böylece cihazın şarjı bitti mi bitmedi mi şeklindeki sorulara mahal vermiyor. Üç adet kaliteli AAA pille uzun bir kullanım sağlayabilmenize olanak tanıyan IRIScan Book 3, OCR özelliği de gösteriyor elbette. Beraberinde getirdiği yazılımı bilgisayarınıza kurarak taradığınız dosyaları PDF veya Word, Excel ve diğer formatlarda alabilirsiniz. OCR sihirbazı ile PDF formatlarındaki taramalarınızın yazılı metinlerini de alabilmeniz mümkün. Ancak sonuçları yeniden elden geçirmenizin gerektiğini söyleyelim. Yazılım bazı karakterleri hatalı algılayabiliyor. Bu nedenle yazılım desteği konusunda ürünü çok kullanışlı bulmadığımızı söylemeliyiz.

Özetle

IRIScan Book 3, mobil yapısı sayesinde rahatlıkla tarama işlemlerini yerine getirebilmenizi sağlıyor. Kolay ve hızlı kullanımıyla birlikte bizden tam puan alan IRIScan Book 3, böylece tarama işlemlerine büyük kolaylık getiriyor. Ancak cihazın beraberinde getirdiği yazılımın Türkçe dil desteği sunmaması ve daha kullanışlı olmaması ürünün puanını düşürüyor. OCR işlemlerinde de bazı harf ve karakterleri yanlış algılayan yazılım nedeniyle, çevirdiğiniz metinleri yeniden kontrol etmek durumunda kalıyorsunuz. Ancak bunun dışında IRIScan Book 3 tek başına tarama işlemleri için gayet ideal. IRIScan Book 3'ün fiyatının 89 $ + KDV olarak belirlendiğini de söyleyelim.

Kimler Almalı

Sık sık tarayıcıya ihtiyaç duyan kullanıcıların işine yarayabilecek olan IRIScan Book 3, sürekli elinizin altında olması sayesinde büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. Kitap, dergi ve diğer dokümanları büyük tarayıcılar üzerinde evire çevire taramak yerine IRIScan Book 3 ile bu işlemi kolayca halledebilirsiniz.

Alternatifleri

İncelememizde de belirttiğimiz gibi IRIScan Book 3'ün bir de Wi-Fi destekli modeli bulunuyor. Eğer tarama sonuçlarınızı kablosuz olarak aktarmak istiyorsanız IRIScan Book Executive 3 modelini tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli IRIScan Book 3
Ürün Markası IRIS
CHIP Online Notu
74
İmaj Sensörü 217 mm
Çözünürlük 300 / 600 / 900 dpi
Dosya Formatı JPEG, PDF
Ekran LCD
Bağlantı USB, microSD
Pil 3 x AAA
Boyutlar 2.2 x 25.7 x 3.5 cm
Ağırlık 190 gr.
Okuyucu Yorumları