AMD'den 16 çekirdek!
6 Mart 2008, 14:04

AMD'den 16 çekirdek!

Ongun Batuhan Altan
AMD, Cebit fuarında 16 çekirdekli 45nm ile üretilmiş mühendislik ürünü sistemini tanıttı.
AMD'den 16 çekirdek!
Amd'nin hazırladığı 16 çekirdekli sistem.
AMD, 4 çekirdekli Phenom işlemcilerinden oluşan 16 çekirdekli sistemini Cebitte gün yüzüne çıkardı. 4 adet 4 çekirdekli Phenom (Deneb) ve Opteron (Shangai) kullanılarak elde edilen 16 çekirdekli sistem, performans tutkunlarının ilgi odağı oldu.

45 nm üretim teknolojisi ile üretilmiş Deneb ve Shangai işlemcilerinin mühendislik örnekleri kullanılarak yapılan sistemin saat hızı ise açıklanmadı. Ayrıca yeni işlemcilerinin L3 bellekleri 6 Mb'a yükseltilmiş ve kendinden önceki 65nm ile üretilmiş Phenomlardan %10-%20 arası daha performanslı olacağı iddia ediliyor.

Amd 45nm üretim teknolojisi ile üreteceği yeni işlemcilerini yılın ikinci yarısında piyasaya sürecek.

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Bende şuan amd athlon x2 5000 kullanıyom gayet memnunum intelle aralarında çok fazla bir performans farkı bulunmasada fiyat ve piyasadaki hareketliliği sağlaması bakımından AMD hep 1 adım daha önde.VE ben bu parkurda intelin değil sürekli yeni teknolojiler bulma ve piyasayı hareketlendirme çabası içinde olan AMD nin yanındayım.Ve inanıyorumki AMD firmasaı birgün sektörünün en baş lideri konumuna yükselicek.Advenced Micro Device (AMD) :)
07 Eylül 2008 Pazar, 17:40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bemim kasam tek çkirdek içine de bi bardak çekirdek koydum oldu yüzlerce çekirdekli :D
07 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:59%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
bunun haber nıtelıgı tasıması ıcın su an bayıden 200 dolara almam lazım heber dıye koymayın artık bunları buraya allah askına sımdı kac para bu hanı pıyasada varmı ner de bu ıslemcı
satın alamadıgım işlemcı ne işime yayar soruyorum
ısterse 500 cekırdek yapsın uygun fıyata alamadıgım surece bos ısler bu ısler
18 Nisan 2008 Cuma, 17:25%43Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%57
Bir atasözü "bir elin nesi var iki elin sesi var" .
Birden fazla çekirdeğin tek çekirdekli olanlara göre mutlaka bir performans artışı getirmesi gerekir.
intelin yaptığı araştırmaları bilmiyorum ama sonucun öyle olmasının bir sebebi mevcut uygulamaların çok çekirdekli işlemcilere göre optimize edilmemesinden dolayı multi çekirdeğin avantajlarından faynalanamama gibi bir durum sözkonusu olabilir.
Süper bilgisayarları bilirsiniz, bunlar multi işlemciler kullanır ve bu sayede korkunç işlem kapasitesine ulaşırlar.Bir saniyede trilyonlarca karmaşık işlemi bu sayede yaparlar.
Bir de bu gücün ne için kullanıldığı da önemli.Eğer sadece ofis ve internet uygulamaları için kullanılacaksa multi çekirdeğin hiç bir getirisi omayacaktır bu gücün büyük bir kısmı atıl olarak kalacak.
Bir kilogram ağırlığı kaldırmak için 100 tonluk vinç kullanmak gibi bir şey.
Diye düşünüyorum..
05 Nisan 2008 Cumartesi, 03:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
intel her zaman ki gibi amd sollayıp gecicek performans bakımından her zaman intel ön sırada 16 cekırdek abartılmış performans olmadıktan sonra ısterse 100 cekırdek olsun
23 Mart 2008 Pazar, 19:47%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2008 Beijing Olimpiyatları Duvar Kağıtları

Halen devam etmekte olan 2008 Beijing Olimpiyatları'nın muhteşem duvar kağıtları...

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ekim 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost