2012'de en çok beklenen 8 teknolojik cihaz!

2012'de belki kıyamet kopmayacak ama bu inanılmaz cihazlar, teknoloji dünyasını sallayacak<br />

2012'den beklenen 8 "harika!"

Yeni yılın ilk ayını neredeyse yarılamak üzereyiz. Yani 2012'de çıkması beklenen yeni ürünlerin dedikodularını değerlendirmek için en uygun zamanlardan bir tanesindeyiz. Yeni cihazlar bakımından çok hareketli geçmesi beklenen 2012'de söylentileri ve akılları en çok meşgul eden cihazlar, işte bunlar:

iPad 3

iPhone, alıştığımız piyasaya sürülüş düzenine ilk kez uymuyor olabilir. Ancak iPad'in yeni sürümünün yine de 2012'nin ilkbahar aylarında tantılması bekleniyor. Yeni iPad'de çok heyecan verici, gözle görülebilen değişikliklerin olacağı söyleniyor. A6 çipli bir iPad 3'deki ekranın bir Retina ekrana sahip olacağı ve çözünürlüğünün 1024x768'den 2048x1536'ya çıkacağı düşünülüyor.

Lytro kameralar, Apple'dan beklenen ürünler

Lytro kameralar, Apple'dan beklenen ürünler
Lytro kamaraları, geleneksel kameralara bir alternatif olabilir

Lytro kameralar

Geleneksel kamera sensörü yerine, renkleri ışık alanı sensörü ile yakalayan Lytro kameraları, standart kamera bileşenlerini yazılımla değiştirerek inanılmaz gelişmeler sağlıyor. Lytro'ya göre bu kameralar sayesinde çektiğiniz bir fotoğrafa daha sonra odaklanmanız, 2 boyutlu ve 3 boyutlu sürümleri arasında geçiş yapmanız mümkün. Teknolojiyi şu an, şirketin web sitesinde denemeniz mümkün.

Yeni MacBook Pro ve iPhone

iPad'in, iPhone'un ve MacBook Pro'nun güncellenme zamanı geldi çattı. Laptop'ların çözünürlüğü ile tatmin olmayanların Retina ekranlı MacBook Pro'ları çok seveceği kesin (muhtemelen, fiyatları dışında).

Diğer bir dedikodu ise, MacBook Air gibi çok ince bir MacBook Pro'nun ortaya çıkarılacak olması.

iPhone 5'in ise bu senenin sonbaharında çıkması umuluyor. Yeni iPhone'un daha büyük bir ekrana ve NFC çipine sahip olacağı düşünülüyor.

Daha akıllı Smart TV'ler ve diğerleri

Daha akıllı Smart TV'ler ve diğerleri

Daha akıllı Smart TV'ler

Steve Jobs'un ölmeden önce kullanımı çok basit akıllı bir Smart TV ortaya çıkarmak istediği söyleniyor. Apple TV'yi hepimiz duyduk ancak Apple TV'nin entegre olduğu bir televizyon, yeni bir fikir. Böyle bir televizyon, Siri sesli denetim özelliği ve AirPlay ile beraber, heyecan verici bir oyuncağa dönüşebilir.

Windows Phone 7 ve Nokia

Windows Phone 7 oldukça iyi bir platform, ancak üzerinde bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Nokia, donanımını geliştirirken Microsoft da Windows Phone'u yeterince iyi bir hale getirirse, iOS ve Android için yeni bir rakip doğabilir.

PlayStation Vita

Japonya'da piyasaya sürülen el konsolu, orijinal PSP'ye oldukça benziyor, analog çubuk, 5 inç OLED dokunmatik ekran, geriye dönük uyumlulukla geliyor. Tüketicilerin akıllı ceplerle yetinip yetinmeyeceği, 2012'de ortaya çıkacak.

Windows için Kinect

Kinect'in Windows ile resmen çalışacağı Microsoft tarafından duyuruldu. Bunun anlamı ise, Kinect'in özelliklerini kullanan resmi oyunların PC'ler için piyasaya sürüleceği.

Okuyucu Yorumları