Android Nougat, yazılımda sorun varsa açılmayacak

Google, Android'in son sürümü Android Nougat ile beraber yeni güvenlik tedbirleri alıyor!

Android N, "sorunluysa" açılmayacak!

KitKat'ten bu yana Android kullanıcıları rahatlıkla cihazlarını farklı yazılımlarla güncelleyerek root'ladılar ve bunun karşısında telefonlara sızan ve adeta içeride at koşturan zararlı yazılımları çoğu zaman fark etmediler. Ancak Android Nougat ile bu değişiyor...

Google, Android Nougat'ın çok daha güvenli olması için çalışmayı sürdürüyor. Şimdilerde son geliştirici önizleme sürümü hazır olan Android Nougat'ın, yakın zamanda yeni amirallerde de boy göstermesi bekleniyor. Bunlardan biri de muhtemelen Note 7 olacak.

Android Nougat'ın önyüklü olarak geleceği cihazlarda ek bir güvenlik kontrolüne giden Google, bu güvenlik kontrolü ile yüklenen yazılımların ve modların, Android Noguat'ın önyüklenmesi sırasında yazılımsal kopukluklara sebep olması takdirde, güvenlik için telefonu hiç açmayacak. Elbette bunun ne kadar katı bir karar olduğunu Android Nougat ile beraber göreceğiz. Şimdilik bakıldığında sorunlu bir karar olarak anlaşılsa da, Google'ın bunu kullanıcıların bilgi güvenliğini sağlamak üzere yaptığı açık.

Okuyucu Yorumları