Apple, App Store güncellemeleri için aldığı son karardan geri adım atarak geliştiricilerin rahat bir nefes almasını sağladı

Apple, App Store güncellemeleri için aldığı ve geliştiricilerin tepkisini çeken son kararı hakkında geri adım attı.

Apple, büyük tepki alan App Store kararından geri adım attı

Apple kısa süre önce bazı bağımsız geliştiricilere, 30 gün içinde güncellenmediği takdirde uygulamalarının App Store'dan kaldırılacağı konusunda uyaran bir bildirim göndermişti. Teknoloji devi, 2016'dan bu yana eskimiş ve terkedilmiş uygulamalara karşı bir politikaya sahip, ancak bu hareket, artık bu kuralı daha sıkı bir şekilde uyguladığını gösteriyor.

Pek çok geliştirici ise, bu kararı bağımsız geliştiriciler için bir engel olarak gördüklerini, platform değişikliklerine ayak uydurmanın zorluğunu ve küçük bir güncellemeyi bile yayınlamak için ne kadar fazla çaba gerektirdiğini vurgulayarak eleştirdi.

Şimdiyse Apple, bazı eski uygulamaların neden kaldırılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıklayan yeni bir gönderi yayınladı ve geliştiricilere uygulamalarını güncellemeleri için daha fazla zaman verdiğini duyurdu.

Şirket duyuruda, yalnızca uygulamaları üç yıl içinde güncellenmemiş geliştiricilere ve uygulamaları "12 aylık bir süre boyunca hiç indirilmemiş veya çok az sayıda indirilmiş" geliştiricilere kaldırma bildirimleri göndereceğini söyledi. Apple, eski uygulamaları kaldırmanın daha yenilerini daha keşfedilebilir hale getirdiğini ve ayrıca kullanıcıların en yeni işletim sistemi ve cihazları için optimize edilmiş oyun ve araçların keyfini çıkarmasını sağladığını belirtti.

Pek çok kişinin bildiği gibi, daha eski uygulamalar artık en yeni nesil telefonlarda, tabletlerde ve dizüstü bilgisayarlarda iyi çalışmayarak ortalamanın altında bir kullanıcı deneyimi sunabiliyor. Yine de 30 günlük bir aralık, daha küçük geliştiricilerin bir güncelleme oluşturması için yeterli zaman olmayabilir. En azından Apple, izin verdiği süreyi uzattı ve artık uygulamalarını güncellemeleri için geliştiricilere 90 güne kadar süre veriyor.

Kullanıcılar, cihazlarında zaten yüklü olan uygulamaları, uygulamalar kaldırılsa bile tutmaya devam edecek ve geliştiriciler, mikro işlemler yoluyla onlardan para kazanmaya devam edebilecek.