Apple güvenli mi, değil mi?

Apple'ın güvenliği, son saldırıları yapan grup tarafından mercek altına alındı. İşte cevap...

Apple güvenli mi, değil mi?

Apple'ın popüler olmasıyla beraber hackerların daha çok hedefi haline geliyor olması çok da şaşırılacak bir konu değil ancak Apple güvenliği ne kadar önemsiyor? Hacker grubu Goatse Securiy'nin 114.000 iPad kullanıcısının e-postalarını ele geçirdiğini size bu haberimizde söylemiştik. Goatse Security'nin yayınladığı bir blog yazısı, Apple'ın güvenliğinden bahsediyor.

Goatse Security, şirketin yeteri kadar güvenliğe önem vermediğini düşünüyor. Örneğin Apple'ın sitesinde "Mac OS X, PC virüslerine yakalanmaz" derken iPhone ve iPad hakkında sitelerde güvenlikle ilgili hiç böyle bir yazı yazmıyor.

Apple, Mac işletim sisteminin Windows'dan daha güvenli olduğunu söylese de Windows'daki kadar açığı bulunuyor. Apple da ürünleri için Microsoft kadar çok yama yayınlıyor.

Goatse Security'den Nigam olayı şöyle değerlendiriyor; "Apple'a virüs bulaşmayacağını söylemek kesinlikle yanlış bir güvenlik mantığı. Bu daha çok hackerları kışkırtmaya yönelik. Bunu bir meydan okuma olarak algılayıp, Apple'ın kullanıcı tabanındaki açıkları bulmaya çalışacaklardır."

Okuyucu Yorumları