Apple'ın iPhone 7 ile "tanıtmadıkları"

Apple'ın 7 Eylül'de gerçekleştirdiği etkinlikte neleri tanıttığını artık herkes biliyor. Peki ama tanıtılması beklenen ama tanıtılmayan neler var?

Apple'ın iPhone 7 ile "tanıtmadıkları"

Apple'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği büyük Eylül etkinliği, yeni iPhone 7 modellerinin dışında çarpıcı bir yeniliğe sahne olmamasıyla eleştirildi. Birçok kişi yeni bir MacBook'un, yeni bir iPad'in ya da kablosuz şarj teknolojisinin tanıtılmadığı bu etkinlikten tatmin olmadığını ifade ediyor.

Şimdi gelin, Cupertinolu firmanın tanıttıklarını değil; tanıtması beklenen ama tanıtmadığı teknolojilere ve bu teknolojilerin muhtemel kaderlerine göz atalım:

Yeni MacBook'lar

Apple'ın Eylül etkinliğine yeni bir MacBook Pro'nun tanıtımının yapılmaması aslında bir sürpriz değil, zira Apple'ın yeni MacBook modelini muhtemelen gelecek yıl tanıtacağı Bloomberg tarafından rapor edilmişti. Söz konusu haberde yeni bir MacBook Pro'nun yanında ayrıca yeni bir iMac ve MacBook Air'in de geleceği belirtilmişti.

Fakat bu yenilikler için önümüzdeki yılın ilk aylarını beklememiz gerekecek gibi gözüküyor.

Yeni iPad'ler

Apple, 7 Eylül'de beklenildiği üzere yeni bir iPad'in tanıtımını yapmadı. Bu alanda oldukça sağlam tahminleri olduğu bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Ağustos ayında yaptığı açıklamada 2017'de üç yeni iPad göreceğimizi ifade etti: Daha uygun fiyatlı 9.7 inç ekranlı iPad, güncellenmiş 12.9 inç iPad Pro 2 ve ikisinin arasında bir boyuta sahip 10.5 inç iPad.

AMOLED ekranlar

Uzun bir süredir Samsung'un Galaxy modellerinde görmeye alıştığımız etkileyici AMOLED ekran teknolojisini, tüm beklentilere rağmen Apple'ın amiral gemisi modellerinde bu yıl da göremedik. Cupertinolu firmanın 40 milyon ekran siparişi verip devasa bir AMOLED açılımı hazırlığında olduğu söylentisi çoktandır ortalıkta dolaşıyor. Fakat bunun da en iyi ihtimalle iPhone 8'de karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Bu gecikmenin nedeni ise bir teoriye göre Apple'ın halen Home tuşunu ekranın ardına nasıl gizleyeceğini ya da bunun ekran panelinin bir parçası haline nasıl geleceğini çözme aşamasında olması.

Kablosuz şarj

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı suya dayanıklılık özelliğiyle sunsa da, asıl büyük beklenti kablosuz şarj teknolojisi yönünde. Söylentiler bu yeniliğin de Apple'ın gündeminde olduğuna işaret ediyor. Bloomberg'de yer alan bir haberde Apple'ın ayrıca uzak mesafe kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı da öne sürülmüştü. Öyle görünüyor ki bu da gelecek yılın iPhone'unda gerçeğe dönüşebilecek.

Sanal ya da artırılmış gerçeklik

Google, Facebook, Microsoft ve Samsung gibi teknoloji devlerinin hem VR hem de AR alanında dikkat çekici hamlelerde bulunması elbette Apple'ın üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor. iPhone 7 Plus'daki çift kamera yeniliği aslında teorik olarak Tango benzeri arttırılmış gerçeklik uygulamalarının önünü açsa da firma henüz bu doğrultuda bir iddiada bulunmuş değil.

Apple'ın; genelde bir teknolojiyi mükemmelleştirmeden onu kitlelere sunmamak gibi bir alışkanlığı olduğunu göz önünde bulundurursak; halihazırda birçok VR patentine sahip olan firmanın bu anlamda en doğru anı beklediğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları