Bill Gates'ten destek geldi!

Son dönemin en çok tartışılan konusu hakkında bir yorum da, Bill Gates'ten geldi!

Söz sırası Bill Gates'te!

Amazon'un yeni duyurduğu insansız mini uçaklarla kargo teslimi hizmeti Amazon Prime hakkındaki tartışmalar giderek büyüyor. Piyasada, bu servisin ancak yıllar sonra etkin olarak hizmete girebileceği, o zaman için bile birçok detayın belirsiz olduğu ve Amazon'un böyle bir servis duyurmasının tek sebebinin "reklam" olduğunu düşünenler sesini yükseltirken, bir yorum da Bill Gates'ten geldi.

Televizyonda bir röportajı yayınlanan Bill Gates, Amazon'un patronunu bu servis için tebrik ettiğini belirtirken, teknolojinin ancak böyle hayallerin kurulması ile hayatımıza girebileceğinin de altını çizdi.

Bill Gates'in bu yorumu Amazon'a destek gibi yorumlanırken, aynı zamanda Amazon'un "hayal kurduğunu" dile getirmesi de Amazon Prime servisinin bilimkurgusal bir hayal olduğunu ve gerçeğe dönüşmesinin zor olduğunu savunanlara da destek veren bir çıkış olarak yorumlandı.

Amazon Prime servisi ile ilgili pek çok gri alan hala varlığını koruyor. ABD Sivil Havacılık Kurumu'nun bu servise izin vermeyeceği düşünülüyor zira bu hizmete başlayacak pek çok şirketin minik hava araçlarının şehirlerin üzerinde kontrolsüzce ve belli bir organizasyona dahil olmadan serbestçe uçmasının çok sayıda kazaya neden olması ihtimali bulunuyor. Ayrıca, kargoların teslim edilmesi sırasında hiçbir belge ve kayıt alınamayacak olması veya kimlik kontrolünün yapılamamasının satın alınan malların teslimatında güvenlik sorunları yaşanmasına neden olabilecek. Amazon'un bu sorunlara karşı verdiği doyurucu bir cevap da bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları