Dehşet verici katliamdan oyunlar mı suçlu?

Norveç katliamının ardında Call of Duty gibi oyunların suçlanmasına en sert tepki bakın kimden geldi

"Oyunları suçlayan ırkçıdır!"

Dehşet verici büyük katliamlardan sonra video oyunlarını suçlamak bir gelenek haline geldi. Norveç'teki vahşi ve acı saldırıda yaşananlar da bu geleneği bozmadı. Bazı yayın organları katliamı gerçekleştiren Anders Behring Breivik'in World of Warcraft ve Call of Duty oyuncusu olduğuna dikkat çekerek oyunlardaki vahşetin insanları kötü etkilediğinin üzerinde durdu.

Ancak video oyunlarındaki vahşet konusunda uzmanlaşan Teksas A&M Üniversitesi'nde Psikolog Christopher Ferguson, bu konu açıldığında çoğunluğa katılmayanlardan; "Biliyorum biraz tartışmaya yol açabilir ama bu katliamlarda oyunları suçlamanın biraz ırkçılık olduğunu düşünüyorum ve bunu yapanların ırkçı olduğunu söyleyebilirim. Bu katliamlar daha az nüfuslu okullarda yapıldığında oyunlar hiç gündeme gelmiyor ancak daha çok nüfuslu varoşlardaki okullarda bu tür şeyler yaşandığında daima oyunlar ön plana çıkıyor. Oyunları suçlamak, pekçok şeyin üstünü örtmek gibi. "

Ferguson ayrıca çocukların yüzde 95'inin hayatlarında en az bir kez vahşet içeren bir oyun oynadığına da dikkat çekti. Bu yüzden, katliamlarla oyunların bağdaştırılmasını doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları