DivX, büyük film yapımcılarına pes ettirdi!

Bir zamanların "kötü çocuğu" DivX, büyük film yapımcılarını nasıl dize getirdi? İşte sorunun cevabı.

DivX'in büyük zaferi!

Dünya sinemasının merkezlerinden olan Hollywood, filmlerini DivX olarak satmaya karar verdi.

Dört ana film stüdyosunun aldığı karar sonucu filmler DRM ile korunarak DivX formatında satılacak. Film Fresh bu filmleri satan ilk site olacak. Standart kalitedeki filmler 10 ila 15 dolara satılacak, bilgisayardan veya DivX oynatabilen cihazlardan izlenebilecek.

Lionsgate, Paramount Pictures, Sony Pictures ve Warner Brothers tam 600 yeni filmi katalogladı ve bu sayı hızla büyüyecek. İlk gün indirmeye sunulan filmler arasında Pineapple Express, 17 Again, Watchmen, Spider-Man, Harry Potter, Matrix ve Batman yer alıyordu.

İndirilen DivX'ler nasıl izleniyor?

İndirilen DivX'ler nasıl izleniyor?

DRM koruması indirilen filmin kullanıcıların özel ID'si ile çalışıyor. Bilgisayarlarda ve PlayStation 3'te kod girmek gerekiyor. DivX destekli başka cihazlarda, örneğin DVD oynatıcılarda cihazın kayıt numarasını kopyalayıp yazılım indirmek ve boş bir DVD'ye yazarak çalıştırmak gerekiyor.

Film Fresh CEO'su Rick Bolton "DivX ile birlikteliğimiz Film Fresh'in kuruluşuna kadar uzanıyor. Tüketiciler için en iyi indirme seçeneğinin DivX olduğuna hep inandık. DivX insanlara kolayca film satın alma ve çeşitli araçlarda izleme olanağı sunuyor" dedi.

Okuyucu Yorumları