Firefox OS bunları isteyecek!

Bir cep telefonu, Firefox işletim sistemini çalıştırmak için işte bu özellikleri sahip olmak zorunda

Firefox OS bunları isteyecek!

Geçtiğimiz günlerde Mozilla, Firefox işletim sistemine sahip ilk ceplerini tanıttı. Tarayıcı devinin çiçeği burnundaki cihazları 512MB RAM, 4GB hafıza, 1GHz Qualcomm Snapdragon S1 işlemci ve 3.5 inçlik 480x320p ekran gibi özelliklere sahip. Görünüşe bakılırsa saydığımız bu özellikler, Firefox OS'lu telefonlar için "mimimum donanım özellikleri" olacak.

Mozilla, Firefox işletim sistemi ile cep telefonu çıkaracak üreticilere bu özellikleri şart koşuyor. Yani cep telefonu üreticileri Firefox damgasına sahip olmak için, Mozilla tarafından belirlenen minimum donanım özelliklerine uymak zorunda. Bu özelliklere uymayanlar, cihazlarında "Powered by Firefox OS" imzası taşıyamayacak.

Donanım özelliklerinin yanı sıra, "Firefox OS" imzası vermek için Mozilla'nın üreticilere şart koştuğu birtakım yazılım özellikleri de mevcut. Bunun için üreticiler, cihazlarında Firefox mobil tarayıcısı ve resmi Firefox Marketplace'e erişim sunmak zorunda. Öte yandan Mozilla, geliştiriceleri Firefox Marketplace'e alternatif uygulama mağazaları geliştirmeleri konusunda da serbest bırakıyor.

Şimdiye dek bahsi geçen bu özelliklere sahip iki adet ZTE Open ve Alcatel One Touch Fire Mozilla tarafından duyurulmuş durumda. Yeni Firefox OS cihazlar üretebilmek için, firmaların bu iki cebi örnek almalarında fayda var.

Okuyucu Yorumları