Gerçek Windows Vista katili...

Bir çok haberde "... katili" terimini görüyorsunuz; ama bu kez karşımızdaki gerçek bir Vista katili.

İşte gerçek Vista katili!

1,100 Bilişim teknolojileri uzmanını kapsayan bir çalışma ortaya ilginç sonuçlar koydu. Çıkışından önce sempatiyle bakılan Windows 7'nin çıkışı, zincirleme bir reaksiyon oluşturdu.

Masaüstü bilgisayarlar ve yazılımlar üzerine yapılan çalışmada fikirlerini paylaşan uzmanlar, sempatiyle bakmanın ötesine geçerek trendi takip etmeye karar vermişler. Aslında beklenen, önce uzmanların geçmesi, kullanıcıların takip etmesi olur ama Vista'dan sonra tam tersi gerçekleşti.

Kullanıcıların yeni işletim sistemine gösterdiği ilgi, çalışmalarının da bu yöne kaymasına sebep olmuş. Bilişimde trend başlatabilen profesyoneller, bu konuda popüler olanı takip ediyor ve Vista projelerinin şaşırtıcı bir bölümünü bırakarak Windows 7'ye yöneliyor.

Vista'nın geleceği meçhul

Vista'nın geleceği meçhul
Vista'ye geçmekten vazgeçiyorlar, Windows 7 projelerine girişiyorlar

Uzun süredir Windows XP kullanan ve artık modern gereksinimleri karşılamadığı için teknolojik altyapısı sağlam olan Windows Vista'ya geçmeyi planlayan bilişim uzmanları da, Vista fikrini rafa kaldırmış.

Bu uzmanların üçte ikisi fikir değiştirerek Windows 7'ye yönelmiş. Hem kullanıcıların, hem de uzmanların geçişi gelecek Windows uygulamalarının ve IT desteğinin de Windows Vista'nın değil, Windows 7'nin arkasında olduğunu gösteriyor.

Elbette Windows 7 ile Vista arasında belirli uyumluluklar var ama uygulamalar Windows 7 için optimize edilecek, uzmanlar bu alanda çalışacak ve bilgilendirecek. Yani güçlü bir topluluk olacak ve bu da Vista yerine Windows 7'yi tercih etmek için ek bir sebep Bütün etkenler bir arada değerlendirildiğindeWindows Vista'nın ölümü, gerçekten de Windows 7'nin elinden oluyor.

Okuyucu Yorumları