iPad 2, iPad'den ne kadar daha hızlı?

Apple'ın son bombası iPad 2, orijinal iPad'den ne kadar daha hızlı? İşte ilk testlerin sonuçları.

iPad 2, iPad'den çok mu hızlı

Ars Technica'ya göre ilk iPad 2 testleri, tabletin yeni işlemcisinin web tabanlı işlemlerde büyük bir hız kazancı sağlamadığını gösteriyor.

Cnet tarafından yapılan SunSpider JavaScript testinde iOS 4.3 yüklü iPad 2 ve iPad kullanılmış. Yeni iPad çift çekirdekli olmasına rağmen JavaScript testlerinde ilk iPad'e göre sadece 1.5 kat hızlı. Ars Technica ise bundan yola çıkarak A5 işlemcisinin Cortex A9 çekirdeklerini baz almadığını, ancak orijinal iPad'in A4 işlemcisinde bulunan çift A8 çekirdeğini temel aldığını iddia ediyor.

Bunun yanında Cnet, iOS 4.3 yüklü orijinal iPad'in, 4.2'den daha hızlı çalıştığını farketmiş. Yani iOS 4.3 çıktığında orijinal iPad sahipleri de performanslarında artış yaşayacaklar.

Ancak tabi ki geliştiriciler iPad 2 için yüksek grafiklere sahip oyunlar yazdıklarında iki tablet arasındaki fark daha belirgin hale gelecek. Ancak iPad'iniz varsa ve tabletinizi genellikle internette gezinmek için kullanıyorsanız, yeni iPad'e imrenmeniz için önemli bir neden olmayabilir...

Okuyucu Yorumları