LG'den çerçevesiz plazma TV

LG'nin satışa sunmaya hazırlandığı yeni plazma TV'si çerçevesiz. En azından kapalıyken...

Çerçevesiz Plazma TV

LG, televizyon üreticileri arasında ilk çerçevesiz Plazma TV'yi geliştiren şirket olarak bir yeniliğe imza atıyor. İlk bakışta televizyon düz siyah bir cam levha gibi görünüyor. Bunun nedeni ise, henüz kesin bir açıklama yapılmış olmasa da, yüzeydeki camın tüm ön kısmı kaplıyor olması. Yani aslında TV'nin çerçevesi yok değil, sadece üzeri cam ile kapatılmış. TV izlerken bu çerçeve, çok net olmasa da ortaya çıkıyor. Kısacası çerçevesiz plazma TV olarak lanse edilen PG61, aslında bu ünvanı tamamen farklı tasarımına ve çok ince yapısına borçlu. Zaten bu durumu televizyonun resmine bakınca anlamak da mümkün...

Plazma TV HDMI 1.3 Deep Colour teknolojisine sahip. 30, 36 ve 48 bit renk derinliği destekleyen televizyonun kontrast oranı da geliştirilmiş. Ayrıca PG61'de 3 adet HDMI portu, SIMPLINK ve USB 2.0 bağlantısı da bulunuyor.

Şıklığıyla göze çarpan PG61 DivX/Xvid/AVI/MPG gibi video dosyalarının yanı sıra MP3 dosyalarını ve JPEG fotoğrafları da gösterebiliyor.

LG'nin pazaralama müdürü Ramachandran, PG61 yeni seri televizyonların çok seçkin ve özel bir seri olduğunu ve günümüz tüketicilerin yenilik, tasarım ve teknolojiyle ilgili beklentilerini karşılamak için tasarlandığını belirtiyor.

Ekran boyutu konusunda henüz bir bilgi verilmiş değil. LG PG61'in piyasaya sürülmesiyle yıl sonunda düz ekran televizyon pazarının %30'unun ilgisini çekmeyi planlıyor. Televizyonun piyasaya çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili kesin bir açıklama da henüz yapılmadı.

Bilgi için:
LG - 0212 276 22 22

Okuyucu Yorumları