Microsoft'tan yama rekoru...

Microsoft, bugüne kadar yayınladığı "en baba" yama paketi ile Ekim'de yama rekorunu kırmayı başardı!

MS yama rekorunu kırdı!

Microsoft'un kritik açıkları kapatmak için çıkartacağı Ekim ayı yama paketini sizlere daha önce duyurmuştuk.

Microsoft beklenen yama paketini yayınladı. Bu paket Microsoft'un bir günde yayınladığı en büyük paket olma özelliğini taşıyor. Başka bir deyişle MS, Ekim yamalarıyla "Yama Rekoru"nu kırmış oldu.

Çeşitli programlardaki güvenlik açıklarını kapatan yamalar, henüz piyasaya çıkmamış olan Windows 7'yi de ilgilendiriyor.

13 Güvenlik bülteni yani yama, 34 farklı açığı kapatıyor. Bu açıklar Windows, Internet Explorer, Silverlight, Office ve diğer ürünlerde yer alıyor. Bu yamalardan 6 tanesinin yüksek öneme sahip olduğu ve hemen kurulmaları gerektiği belirtiliyor. Bunlar kullanıcıların hackerlardan ve internet üzerinden indirilen zararlı yazılımlardan korunması için gerekli.

Windows 7'yi etkileyenler

Windows 7'yi etkileyenler
Windows 7 açıkları erken önlendi

Bu yamalardan 7 tanesi Windows 7'yi etkiliyor. Gelecek hafta resmen piyasaya çıkacak olan işletim sistemi, iş yerlerinde ve eğitim kurumlarında hali hazırda test ediliyor ya da kuruluyor. Windows 7'de bu kadar erken güvenlik açığı ortaya çıkması Microsoft için endişelendirici. Microsoft Windows 7 ile kullanıcıların Vista'da edindiği kötü izlenimi silmeye çalışıyor.

Bir Microsoft sözcüsü şirketin Windows 7'de başka açıklar tespit edip etmediğine dair soruya hemen cevap veremeyeceğini belirtti. Microsoft genellikle problemleri yaması hazır olana kadar duyurmuyor.

Windows 7'de yer alan güvenlik açıkları arasında bilgisayarın bir hacker tarafından ele geçirilmesi riski doğuran hatalar da mevcut. McAfee yazılım güvenlik firmasından Dave Marcus'a göre bu tür durumlar beklenmedik değil. Marcus "Kodları insanlar yazdığı sürece açıklar olmaya devam edecek" dedi.

Detaylı bilgi için: Microsoft Security Bulletin October 2009

Okuyucu Yorumları