Network Associates’ten Anti-Virüs Devrimi

Atak önleme çözümlerinde sektör lideri olan Network Associates, atak önleme özelliklerini de içeren dünyanın ilk anti-virüs yazılımını piyasaya sunuyor. NAI, bilgisayar ve sunucular için ağ güvenliği ve anti-virüs konusunda, gelişmiş proaktif koruma sağlayan McAfee VirusScan Enterprise 8.0i adlı ürü

Network Associates’ten Anti-Virüs Devrimi

Anti-virüs yazılımları alanında devrim yaratması beklenen McAfee VirusScan Enterprise 8.0i; şirket bilgisayarları ve sunucularını; bilinen ya da bilinmeyen tüm virüs ve ataklara karşı koruyor. Yeni yazılım, bilgisayarı etkileyecek herhangi bir tehlikede anında müdahele edip temizleyerek, NAI’nin McAfee Protection-in-Depth™ stratejisi doğrultusunda küçük, orta ve büyük işletmeler için en kapsamlı çözümleri sunuyor.

McAfee VirusScan Enterprise 8.0i; günümüzde geçmişten çok daha zarar verici ve daha hızlı yayılan özellikteki ağ güvenliği tehlikelerine karşı özel olarak geliştirildi. Yeni çağın ağ güvenliği tehditleri, savunmasız sistemlere kolayca girerek geri dönüşü olmayan zararlar verebiliyor. Yeni anti-virüs yazılımı; savunmasızlık penceresi olarak da bilinen, savunmasız sistemin bulunmasıyla atağın gerçekleşmesi arasındaki süreyi son derece kısaltmış olan yeni çağın virüslerine karşı atağı önceden tesbit edip önleyerek gelişmiş koruma sağlıyor.

McAfee VirusScan Enterprise; gelişmiş ve proaktif güvenlik koruması ile “savunmasızlık penceresi”ni kapatırken, işletmelerin Bilgi İşlem sorumlularını da büyük zahmetlerden kurtarıyor. Yeni yazılımla şirketler, bilgisayar ağları ve sunucuları üzerinde çok daha gelişmiş bir kontrol mekanizması oluşturabiliyorlar.

İşletmelere bilgisayar ve sunucu güvenliğinde en gelişmiş çözümleri sunan yeni yazılım McAfee VirusScan Enterprise 8.0i; özellikle birden fazla ofisi bulunan şirketler ve mobil kullanıcılara yönelik çok daha kapsamlı ve proaktif güvenlik çözümleri sağlıyor.

McAfee VirusScan Enterprise anti-virus, masaüstü güvenlik duvarı ve sistem saldırılarını önleme özelliklerinin yaygınlaştırılması ve yönetilmesi kolay tek bir güvenlik yazılımında birleştiren tümüyle entegre bir yapıda piyasaya sunuluyor. Geliştirilmiş sistem merkezli saldırı önleme fonksiyonu, kritik iş sunucuları ve verilerin 24x7 çalışmasını ve korunmasını sağlayan Microsoft uygulamaları ve işletim sistemi servislerinin maruz kalabileceği bellek taşmalarına karşı koruma sağlayan bellek aşımı (buffer overflow) önleme teknolojisini içeriyor.

McAfee VirusScan Enterprise aynı zamanda başka bilgisayarlara virüs yayılımının yanında gelen saldırıları da durduran entegre yangın duvarı özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

McAfee VirusScan Enterprise’ın daha az yer tutma, daha hızlı tarama, kullanıcının tanımlamasına bağlı olarak belirlenmiş istenmeyen programlara karşı önlem alma imkanı ve Lotus Notes ile çalışan istemci sistemlerde e-posta için güçlendirilmiş e-posta tarama gibi ilave becerileri de bulunmaktadır.

Bunlardan başka, McAfee VirusScan Enterprise içinde yöneticinin dışardan gelen veya içerdeki ağ trafiğine karşı belirli portları kapamasına olanak veren port bloklama ve kilitleme, başkalarının erişimi olasılığına karşı güvenlik önlemi olarak dosya adı bloklama, klasör ve dizin kilitleme özellikleri mevcuttur. Bu özellikler yöneticinin sistem üzerindeki kontrol olanaklarını artırır, aynı sistem içindeki sürücüler yoluyla virüs bulaşmasını engeller, zararlı kodu gönderen son kullanıcının sisteminin IP adresinin öğrenilmesini sağlar. Bu çözüm ayrıca Cisco Network Admission Control (NAC) ile Cisco Trust Agent’ı entegre ederek destek sağlar. Böylece tüm McAfee kullanıcılar bir Cisco ağına bağlandıklarında, sunucularında ve PC’lerinde en gelişmiş anti-virus korumaya sahip olurlar.

McAfee VirusScan Enterprise tüm sistem ve masaüstü bilgisayarlara yazılım kullanımı, grafik raporlama ve politika yönetimi sağlayarak McAfee(R) ePolicy Orchestrator(R) (ePO(TM)) veya McAfee ProtectionPilot(TM), ile tek bir konsoldan merkezi olarak yönetilir. McAfee ePO, kurumsal kullanıcılar için dizayn edilmiştir. McAfee ProtectionPilot ise KOBİ’lere yönelik olarak tasarlanmış kullanımı kolay bir üründür. Ve BT yöneticilerine ağın zayıf noktalarını, ağ politikalarının etkinliğini değerlendirmede, raporları spesifik ihtiyaçlarına göre düzenlemekte kolaylık sağlar. Tek bir yönetim altyapısıyla, eğitim giderleri, donanım yatırımları, yeni güvenlik kurallarının oluşturulması gibi gereksinimlerin azalmasıyla, BT yöneticileri zaman ve paradan tasarruf ederler.

Okuyucu Yorumları