Nokia:1 - Apple:0. Ama asıl maç yeni başlıyor

Zor günler yaşayan Nokia'yı rahatlatan zafer: Cep telefonu devi, Apple'ı işte böyle alt etti!

Nokia'nın Apple zaferi!

Pek çok okurumuzun hatırlayacağı gibi Nokia ve Apple'ın 2009 yılında kızışmaya başlayan dokunmatik cihaz teknolojileri konusundaki patent savaşları gündemi uzun süre meşgul etmişti. Ve sonunda Apple'ın Nokia'ya patent hakkı ödeme kararı ile birlikte sonuca ulaşıldı. Taraflar Apple'ın ne kadarlık bir ödeme yapacağını açıklamadılar ama tahminler miktarın Nokia'nın son zamanlardaki kötü gidişinde rahat bir nefes almasını sağlamaya yeterli olacağı yönünde.

Fakat bu sırada pek çok kişinin gözünden kaçan önemli bir de detay var. Detay, Apple anlaşmasının sonucunu yorumlayan Nokia'dan Stephen Elop'ın şu sözleri içerisinde gizli: "Bu anlaşma Nokia'nın mobil cihaz endüstrisinde daha farklı lisans anlaşmaları fırsatlarına odaklanabileceğini gösteriyor".

Yani Elop, Nokia için patent savaşlarının asıl şimdi başladığını söylüyor. Bu mesaj aslında piyasada dokunmatik cep telefonu üreten pek çok firmaya bir gözdağı niteliğinde. Cihaz üreticilerinin yanı sıra Android'in sahibi Google bile Nokia'nın yeni patent anlaşması hedefleri arasında yer alıyor olabilir...

Okuyucu Yorumları