Sakın "iPhone 5 istasyonu" almayın, çünkü...

Apple'ın iPhone 5 için üretmeyeceğini açıkladığı aksesuar yine Çin'den geldi; gelmez olaydı dedirtti

iPhone 5 için yeni "çöp!"

Apple, iPhone 5 için istasyon aksesuarı üretmeme kararı almıştı. Başka markaların istasyon üretmesi de, Apple'ın nasıl çalıştığını sadece kendisinin bildiği Lightning bağlantısı nedeniyle şimdilik mümkün görünmüyor. "iPhone 5 istasyonu" adıyla satılan bir Çin ürününü satın alan kullanıcı ise bu durumu bizzat tecrübe ederek öğrenmiş görünüyor.

Double Helix Cables'dan Peter, satın aldığı "iPhone 5 istasyonu"nun "beş para etmediğini" söylüyor. "Bu uyduruk şeyi kutusundan çıkardım, ve bir eşek şakası gibiydi", "istasyon üzerindeki lightning fişi, lanet olası bir kartona benziyordu, tabi buna karton derseniz" diyen Peter, istasyonun arkasındaki dişi Lightning girişinin daha düzgün göründüğünü söylüyor. "İçinde ne işe yaradığını bir tek Tanrı'nın bildiği birkaç entegre devre ve direnç vardı. Normalde bir Lightning ek kablosu için devreye ihtiyacınız yok. Devrelerden oluşan bu "lightning" fişi, bir şerit kablo ile arka taraftaki garip bir karta bağlanıyor."

Dock'un iPhone 5 boyutlarına göre üretilmediğini ve üzerindeki lightning fişinin de iPhone 5'e tam oturmadığını söyleyen Peter, iPhone'unu bozmamak için sahte aksesuarla daha fazla uğraşmak istememiş.

Peter'in hikayesinden anladığımız şu ki, "iPhone 5 istasyonu" adıyla satılan aksesuarlara kolay kolay inanmamamız ve para harcamamamız gerekiyor. En azından şimdilik.

Okuyucu Yorumları