Samsung'u, Galaxy S6 Edge vurdu!

Galaxy S6 Edge hakkında yapılan yanlış tahminler, Samsung'un planlarını alt üst etti!

Galaxy S6 Edge, sorun oldu!

Samsung Electronics, Galaxy S6 Edge için talebi karşılayacak oranda üretim gerçekleştirememesi sebebiyle, ikinci çeyrek gelirinin beklenenden daha düşük olmasını bekliyor.

Samsung'un söylediğine göre çeyrek için işletme karı büyük ihtimal ile 6.9 trilyon won (yaklaşık 6.1 milyar dolar) olarak açıklanacak ve bu da analistlerin beklediği 7.2 trilyon won değerinin altında kalıyor. Satışların da, analistlerin öngördüğü 53 trilyon won'un altında kalarak 48 trilyon won olması bekleniyor.

Samsung, Salı günü Asya gelirleri için bir ön açıklama yayınladı. Tam raporun ise bu ayın sonralarında sunulması bekleniyor.

Samsung'un, talebi karşılayacak kadar Galaxy S6 Edge üretememesinin ve pazara yeterli sayıda ürün sevk edememesinin nedeni olarak, iki yandan kıvrık olan ekranı gösteriliyor. Ayrıca analistler, Samsung'un talebi tam olarak göremediğini, bu yüzden "düz S6" üretimini gereğinden fazla gerçekleştirdiğini iddia ediyorlar.

Kısacası Samsung, Galaxy S6 Edge'in bu kadar fazla ilgi çekmesini beklemiyormuş gibi bir izlenim yaratmış durumda. Bu durum da, gelirlerin düşük olmasına doğrudan etki yapmış gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları