Sinemada Google Glass vukuatı!

Google Glass'ı günlük hayatında kullananların başına gelen ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi!

Google Glass yine sorun oldu!

Google Glass'ın pek çok kullanım alanı bulunmasına rağmen, bu kullanım alanları yanlarında bazı sorunları da getiriyor. Yeni bir teknolojinin günlük kullanıma girmesi her zaman sıkıntılı bir iş olabilir ancak söz konusu giyilebilir teknolojiler olduğunda, sorunlar daha fazla dikkat çeker duruma gelebiliyor.

İsmi açıklanmayan bir kullanıcı, numaralı gözlüklerine bağlı Google Glass ile beraber bir film izlemeye gitti. Bunu daha önce yaptığında herhangi bir sorun ile karşılaşmadığını söyleyen kullanıcı, bu sefer farklı bir olay yaşamış. Filmin başlamasından yaklaşık olarak bir saat sonra salona giren görevliler, gözlüğü sahibinden alarak, gözlüğün kullanıcısı ve eşini farklı sorgu odalarına götürmüşler.

Belli ki ürün ile çok tanıdık olmayan görevliler, sinemada korsan çekimlere karşı tetikte bekliyorlarmış. Film korsanlarının genelde kullandığı gizli kameralar ile gözlüğe bağlı bir ürünü karıştırmak çok da zor olmamış olsa gerek. Tabii ki belirli bir süre sonra, sahibinin izni ile, gözlük bir bilgisayara bağlanıp içerisindeki veriler incelendiğinde korsan çekim ile ilgili bir dosyaya rastlanılmamış.

Bu "ufak kaza" yetkililer tarafından kabul edilmiş durumda. Tabii ki yapılan açıklamalar, kayıt yapabilen ürünler ile sinemaya gelinmesinin "uygun olmadığı" yönünde ancak zaman içerisinde Glass, Gear ve benzeri kamera sahibi giyilebilir teknolojilerin kullanımı arttıkça bu düşüncenin şekillenmesi gerekli olacak. Unutmamak lazım ki kameralı telefonların piyasaya çıkması da benzer tepkiler görmüştü. Tabii ki bir tutuklamanın yaşanması, ne kadar kısa süreli olsa da, olayı yeni bir boyuta taşımakta.

Neyse ki Glass, sahibine hasarsız bir şekilde geri dönmüş; yanında birkaç bedava sinema bileti ile birlikte...

Okuyucu Yorumları