Wii'yi kıran grup, şimdi de onun peşinde!

"Kolay kolay kimse kıramaz" denilen bir cihaz daha hacker'ların elinden kurtulamadı!

...Ve sonunda onu da kırdılar

Daha önce Nintendo Wii'nin güvenlik protokollerinin etrafından dolaşmayı başaran bir çip tasarlayan hacker grubu, şimdi de "Wii U" için benzer bir çip geliştirdiklerini iddia ediyorlar. "CVG"de yayınlanan habere göre hacker'lar "Wii U'nun disk şifreleme, dosyalama, kimlik doğrulama sistemleri ve bu yeni nesil için gerekli diğer şeyleri tamamen çözdüklerini" söylüyorlar.

Ancak CVG'den Rob Crossley'nin belirttiği üzere konsolun tamamen hack'lenip, hack'lenmediği ya da bu "mod"un gelecek olan bir sistem güncellemesi ardından hayatta kalıp kalamayacağı belli değil.

Japonya merkezli firma Nintendo tarafından ise "Nintendo; hacker grubunun, Wii U güvenlik sistemini aştığı iddialarından haberdardır. Ancak elimizde yasa dışı Wii U oyunlarının veya yasak uygulamaların sistem Wii U modundayken çalıştırıldığına dair bir rapor yok. Ürünlerimizin güvenliğine gelen her türlü tehdidi sürekli olarak incelemekteyiz. Yasal yolları ve teknolojiyi kullanarak korsanlığa karşı her türlü önlemi almaktayız" şeklinde bir açıklama geldi.

Eğer hack haberleri doğruysa, bu haberler Wii U ile zaten beklediği başarıya ulaşamayan Nintendo için yeni bir darbe anlamını taşıyor. Bakalım Nintendo, erken gelen bu darbeyi nasıl geri püskürtecek...

Okuyucu Yorumları