Windows 10 yavaşlamaya devam ediyor

Yeni yayınlanan Kasım ayı kullanım oranları, Microsoft'u biraz üzecek!

Windows 10 hız kaybetti!

Geçtiğimiz her ay, işletim sistemi kullanım oranı verilerinin yenilenmesi demek. Performansı yakından izlenen Windows 10'un yükselişinin ise biraz daha yavaşladığı anlaşılıyor.

NetMarketShare'in verileri, Windows 10'un pazar payının Kasım'da yüzde 9'a yükseldiğini gösteriyor. Bu iyi bir oran olsa da işletim sisteminin Ekim'deki yüzde 1,31'lik artışının Kasım'da yüzde 1,06'ya gerilemiş olması da gözden kaçmıyor. Elbette büyüme hızında büyük bir düşüş yok, ancak yavaşlama trendinin sürdüğünü görüyoruz.

NetMarketShare'in yeni verileri, Windows 8'in gerilemek yerine yüzde 0,81 yükselerek yüzde 14,03 pazar payına ulaştığını gösteriyor. İşletim sistemlerinde liderliğini koruyan Windows 7 ise pazar payını biraz genişleterek yüzde 56,11'e ulaşmış durumda. Son olarak Windows XP'nin yüzde 1 gerileyerek yüzde 10,59'a düştüğünü görüyoruz.

Windows 10 büyük bir başarı olarak kabul edildiğinden bu tablo, Microsoft'un pek hoşuna gitmeyecektir. Ancak firma, önümüzdeki aylarda Windows 10'u daha agresif bir biçimde dağıtmaya başlayabilir (örneğin onu önerilen güncelleme olarak sunarak). Bu sırada Microsoft'un müşterilerini kızdırmamak için dikkatli davranması da önemli.

Okuyucu Yorumları