Yeni görünüm ve özellikleri şimdiden kullanın

Firefox 4.0'ın görünümüne ve fonksiyonlarına şimdiden sahip olabilirsiniz. İşte bunun yolu...

El yapımı Firefox 4.0

Firefox 4.0: Visual Design Team, Firefox'un gelecekteki görünümünü ortaya çıkardı ve Mozilla Labs geliştiricileri de yeni fonksiyonlar üzerinde çalışıyor. CHIP Online temalar, eklentiler ve zekice ek hizmetlerle web tarayıcınızı nasıl gelecekteki Firefox'a dönüştüreceğinizi anlatıyor.

Firefox Visual Design takımının üyesi Steven Horlander, Mozilla tarayıcısının gelecekteki görünümünü tanıttığı anda buna paralel hazırlanmış temaları yapan ilk kullanıcılar ortaya çıkmaya başladı. Bu paketler sayesinde tarayıcınıza yarınının görünümünü verebilirsiniz. Kurulum ise basit: Tema paketi gelecekteki Firefox 3.7'ye ait tüm ikonları ve bilgileri bünyesinde barındırıyor. Son olarak All-Glass modifikasyonu Vista ve Windows 7'nin Aero tema düzenini Firefox'a entegre ediyor. Birkaç eklenti ve ayar ile menü çubuğundan kurtulabilir ve adres satırını daha akıllı hale getirebilirsiniz.

Yeni fonksiyonlar: Görünümden daha fazlası:
Püf noktalarımız tarayıcının sadece görünümüyle sınırlı değil. Mozilla Labs geliştiricileri çıkacak olan tarayıcının özellikleri üzerinde uzun süredir çalışıyor. Bu özelliklerin bazıları şu sıralar sadece deneme ve kurcalama amacına hizmet etse de, Ubiquity ve Weave gibi projeler daha bugünden değerli hale gelmeye başladı.

Resim köşemizde, kullandığınız Firefox 3.x veya 3.5.x sürümünü nasıl geleceğin tarayıcısına dönüştüreceğinizi adım adım anlattık. Firefox'un geleceği hakkında daha fazla bilgi isteyenler çıkacak tarayıcı sürümleri hakkındaki makalemize göz atabilir.

Download: Firefox 3.5.3

Okuyucu Yorumları