Yeni jenerasyon savaşları başlıyor

2013 yılı içerisinde çıkması beklenen en sert savaşın galibi kim olacak?

En sert savaş başlıyor!

Teknoloji dünyasının beklide en önemli savaş alanlarından bir tanesi olan oyun konsolları tarafı, önümüzdeki yıl itibariyle kanlı savaşlara sahne olacak şüphesiz. Peki, yen jenerasyon konsollar arasından hangisi bu yarışı kazanacak?

Bunu tahmin etmek tabii ki zor ama bazı çok açık noktaları da gözden kaçırmamak lazım... Nintendo tıpkı bundan önceki konsolu olan Wii gibi, Wii U ile de ilk çıkışı yapan ve çoktan bir satış grafiğine sahip olan ilk firma oldu ki bu ona önemli bir fark yaratma imkanı tanıyor. Beraberinde getirdiği yeni güçlendirilmiş işlemci ve HD çözünürlük seçeneği ile önemli de bir adım atmış durumda. Pek tabii onu seçecek olan oyuncular an itibariyle oyunların daha çok eğlenceli amaçlı olduğunu düşünen gruptan oluşuyor.

Diğer taraftan Sony cephesinde işler birazcık daha ciddi gelişecek gibi duruyor. Uzun süredir yeni cihazı üzerinde çalışan Sony, kullanıcıları arasında yapılan birçok farklı ankete göre, PlayStation 4 hali hazırda bulunandan çok daha kuvvetli bir donanım ile piyasaya çıkacak ve gücüyle tüm oyunlara yeni bir kalite kazandıracak. Microsoft cephesinde ise işler çok daha farklı ilerliyor zira Xbox 360 son altı yıldır yere ne kadar sağlam bastığını göstermiş bir ürün. Son aparatı olan hareket algılama sensörü olan Kinect ile büyük kitleleri etkilemeyi başaran ürün, yeni cihazı ile bu aparatı konsol ile tümleştirecek ve çok daha farklı bir konsol ile karşı karşıya kalmamıza imkan tanıyacak.

Uzun lafın kısası her konsolun bu yarışı birinci bitirmesi için bir sebep var ve hangisi olacağını tahmin etmek gerçekten çok zor. Unutmamak lazım; bundan yıllar evvel GameCube ve akabinde piyasaya çıkan Nintendo Wii için "çok satmaz" denmişti. Pek tabii konsolların sahip olduklar farklılıklar ve özeliklerin haricinde bu yarışta en önemli farklardan bir diğerini de anlaşma yapacakları oyun dağıtımcı ve yapımcıları oluşturacak.

Okuyucu Yorumları