Güvenli bölgedeki web sayfalarını aktarmak

Microsoft'un internet tarayıcısında: "İnternet Seçenekleri"ndeki güvenlik yarlarından istediğiniz web sayfalarını güvenli sayfalar olarak tanımlayabiliyorsunuz. Güvenmediğiniz zararlı sayfaları ise "Yasaklı Siteler" kısmına koyabiliyorsunuz. Bu listeyi yeni dizüstü bilgisayarınıza aktaracaksınız...

Güvenli bölgedeki web sayfalarını aktarmak

Sizin güvenli veya güvenli olmayan olarak oluşturduğunuz web sayfalarının listesi kayıt defterinde depolanıyor. Buradan gerekli dosyaları alarak daha sonra kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.

Bu işlem için "Başlat/Çalıştır" yolunu izleyin ve açılan kutucuğa "regedit" yazın. Şimdi kayıt defterini açmış olacaksınız.

Buradan "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings\ZoneMap\Domains" anahtarına gidin. Bu anahtarı işaretleyin ve "Dosya/Ver" komutu ile bu anahtarı istediğiniz ismi vererek herhangi bir konuma kaydedin. Yalnız aktarma işlemi esnasında anahtarın komple aktarılacağından emin olmak için "Seçili Parça Yapısı"nın işaretli olduğundan emin olun. Şimdi "Kaydet" komutu ile işlemi bitirin. Artık kaydettiğiniz bu dosyayı yeni bilgisayarınızda çift tıklamanız ve açmanız yeterli. Cevabını "Evet" olarak vereceğiniz zorunlu güvenlik sorusundan sonra veriler kayıt defterine girilecektir.

Bilgi: Bazı Zaralı yazılımlar bu anahtar yoluyla zararlı siteleri listeye eklemek isteyebiliyorlar. Bu yüzden mutlaka listede sadece sizin seçtiğiniz web sayfalarının yer aldığından emin olun. Eğer başka web sayfaları da listenize girmişse onları silin ve her ihtimale karşı bilgisayarınızda bir virüs taraması gerçekleştirin.

Okuyucu Yorumları