iPhone 5 için Kanseri Yüzde 99 İsabetle Algılayan Cihaz

Üzerinden 4 sene geçen iPhone 5 için yeni geliştirilen bu cihaz, çok büyük işlere imzasını atıyor!

iPhone 5 için çok özel bir cihaz!

Belki iPhone 7 veya iPhone 7 Plus kadar güçlü bir telefon değil ancak Apple'ın emektar iPhone 5'inde önemli işler için hala güç var.

Apple'ın telefonu için geliştirilen taşınabilir cihaz, kanserli hücreleri çok hızlı biçimde algılayabiliyor. Lei Li'nin liderliğindeki araştırma takımının yeni cihazı, sekiz örneği bir defada yüzde 99 doğruluk derecesiyle analiz edebiliyor. Cihaz, prostat, karaciğer, akciğer, meme ve epitelyal kanserlerin işareti olan interlökin-6'yı (IL-6) algılayabiliyor. Cihaz, algılama işlemini bir spektrometre yardımıyla gerçekleştiriyor. Bu sensör, kanserli hücrelerde bulunan kimyasalları algılayabilmek için ışık spektrumunu ölçüyor.

iPhone 5 için Kanseri Yüzde 99 İsabetle Algılayan Cihaz

Yeni cihaz, özellikle dünya üzerindeki tıbbi bakıma ulaşmanın zor olduğu bölgelerde kanser teşhis oranlarını artırmaya yardımcı olacak. Li'ye göre spektrometre, dahili laboratuvarı bulunmayan kliniklerde ve hastanelerde rahatlıkla kullanılabilecek.

Li şimdi yeni cihazını Android'li cihazlar dahil tüm akıllı telefonlarda çalıştırmaya izin verecek bir tasarım üzerinde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları