OLED ekranlı iPhone 7S'ten yeni bilgiler

2017'nin iPhone'larının, başka bir deyişle iPhone 7S'in OLED ekranla gelme ihtimali, yeni haberlerle birlikte bir kez daha gündemde!

OLED iPhone'dan yeni bilgiler!

Geleceğin iPhone'larıyla ilgili yeni dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer 2017'nin iPhone'larından yeni bilgiler var.

2017'de çıkacak olan iPhone 7S ve 7S Plus'ın (veya iPhone 8'in) AMOLED ekranla geleceğine dair iddialar, giderek kuvvetleniyor. Asya'dan gelen iki farklı rapor, Samsung ve artık Foxconn'un olan Sharp'ın OLED üretimini gelecek sene için hızlandırdığını söylüyor. Nikkei Asian Review'a göre Apple, OLED ekranlı iPhone için "kısmi" bir satış planı yapıyor.

Karşımıza çoğunlukla AMOLED ekranlar olarak çıkan OLED (Organic Light-Emitting Diode) ekranlar, bugünkü iPhone'larda kullanılan IPS ekranlara kısayla birkaç farka sahipler. Bununla birlikte hangisinin daha iyi olduğunu söylemek zor. OLED ekranlar, IPS'ye göre daha parlak renkler ve daha yüksek kontrast sunuyorlar. Ancak IPS'ler daha keskin ve doğal görünümlü görüntüler oluşturabiliyor ve fiyatları daha uygun. Telefon ekranlarının hangisinin daha iyi olduğu, genellikle sadece ekran teknolojisine göre değil, üreticinin teknolojiyi nasıl kullandığına bağlı olarak değişiyor.

Bu dedikodular doğru çıkarsa bu sene çıkacak iPhone ikilisi, IPS ekranlı son iPhone'lar olabilir.

Okuyucu Yorumları