Win 7 için ilk beta
23 Nisan 2008, 00:09

Windows 7: Birkaç ay içinde ilk beta geliyor

Halil Mollaoğlu
Üzerinde ancak spekülasyonların yapılabildiği Windows 7'nin ilk beta sürümü önümüzdeki ay çıkabilir
Windows 7: Birkaç ay içinde ilk beta geliyor
Windows 7: Vista halefinin kesin hatları belli olmaya başladı mı?
Windows 7'nin ilk beta sürümlerinden birisinin önümüzdeki ay çıkacağı iddia ediliyor. Microsoft haberi Fransa'da bildirdi. Vista halefinin test sürümü öncelikle seçilmiş tester'lara dağıtılacak.

Microsoft beta'nın içeriği hakkında teknik detaylar vermekten kaçındı. Windows 7'nin final sürümünün 2010'da çıkacağı öngörülüyor.

Bunun dışında bazı kaynaklara göre Microsoft, Asus Eee PC için özel bir Windows XP sürümü geliştirdi. Bu özel sürüm daha az kaynak tüketecek ve bu sayede görece daha zayıf donanıma sahip olan Eee PC'de rahatlıkla çalışacak.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 31 yorum
1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bir işte bile insanlardan düşük maaşla performans fazla beklenemezken. linuxcuların bedavadan program üretmelerini anlamış değilim.
06 May 2008  13:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
darkmaster yazmış:
alıntı : "onun arkasinda bir hacker ordusu var arkadasim, ve de parayla dagitiliyor. yani senin ubuntu gibi free degil. ;D
artik bence biraz sen dusun ne oldugunu.?"

halen daha savunabiliyosun ya seni tebrik ediyorum başka da bişey diyemem sana. mutluluklar yamalı sisteminle sana. vede ben sana ubuntu kullanıyom gibi bişey de demedim sen nereden çıkardın ubuntuyu tek bildiğin linux ubuntudan mu ibaret senin. hem free olması düşünülecek bişeymi hem ücretsiz hemde çok güvenli olması seni dahada ezer bence linuxun :) artık çırpınma arkadaş batıyosun daha fazla.
26 Nis 2008  15:33%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
"alinti"
ya var mı dünyada daha resmi sürümü çıkmadan hacklenen bi işletim sistemi bitane örnek gösterin millet daha vista satışa sunulmadan crackleyip kullanmanın yolunu bulmuştu biraz elinizi başınıza koyunda düşünün artık ne olduğunu.

onun arkasinda bir hacker ordusu var arkadasim, ve de parayla dagitiliyor. yani senin ubuntu gibi free degil. ;D
artik bence biraz sen dusun ne oldugunu.?
26 Nis 2008  11:54%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
nymphea yazmış:
LAFIM PEK FARK OLMAYACAK DİYENLERE! bilmem farkındalar mı XP çıktıktan sonra çok beğendik hoşumuza gitti harikulade dedik xp için. ama sonra Windws Vsit'nın kod adı o zamanlar Longhorn'du XP ile arasında pek fark yoktu görsel anlamda o an ki ilk alpha ve beta sürümlerinde. ama Windows Vista çıktıktan sonra XP ile arasında dağlar kadar fark vardı. yani birbirinden tamamen farklıydı. aynı şekilde Windows Se7en içinde geçerli. Se7en çıktıktan sonra Vista ile arasında dağlar kadar fark olacak. Microsoft sonuçta basit bir firma değil. bunu herkez görecek Se7en çıktıktan sonra.
24 Nis 2008  15:48%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
darkmaster yazmış:
alıntı:"Sisteminizle uğraşan insan sayısı çok az da ondan. Dünya üzerinde kullanım oranı %90'ın üzerindeki bir işletim sistemi yerine, senin o %0.5 kullanım oranı olan işletim sisteminle uğraşmıyolar da ondan. Mac Os'a da kırılmaz diyorlardı ne oldu. Adamlar 100 tane yama yaptılar sistemlerine. Bundan neden kimse bahsetmiyor. Sen istediğin kadar kendini avut dünyada tercih edilen işletim sistemi Windows'dur. Çünkü senin o linux'unun kodlarıyla son kullanıcı vakit harcayıp UĞRAŞAMAZ. 2 tıkla sistemime OYUN kurarken (ki sizde oda yok), hata raporlama sistemi ile sorunlarıma cevap bulabilirken, linux'un haber gruplarında kafa patlatamam (ki linux'u denemedim değil bunu da yaptım).

Olayları başka yöne çekmekte de başarılısınız arkadaşlar. Bizim bahsettiğimiz konu Windows Vista ara işletim sistemi mi değil miydi. Olay yine Linux'a reklam oldu. :D"

şimdii mac konusuna hiç geçmeseydin keşke bende sevmem mac i ve desteklemem hem çok pahalı bi işletim sistemi hemde geçenlerde olan güvenlik konferansında 2 dk de hacklenmesi verilen parayı haketmediğini gösteriyor. ayrıca aynı güvenlik konferansında vistada hacklendi bunuda unutmayın. hacklenemeyen tek sistem ubuntu diye bütün haber kaynaklarında görmüşünüzdür sanırım. ben vistada kullandım malesef dediğin gibi iki tık kur olayı yok vistada iki tık var ama sonra ahret sorgusu başlıyo :) eminmisin son kararın mı bak eminsen kuracam hala kara değiştirme hakkına sahipsin gibi biraz abartı oldu ama öle arkadaşlar. ikincisi benim bilgisayarım 800 mhz lik 2gb ddr2 rame sahip bi sistem ve bana o ramler vistada yetmedi :) vista sistem kaynaklarını çok tüketiyo. ya var mı dünyada daha resmi sürümü çıkmadan hacklenen bi işletim sistemi bitane örnek gösterin millet daha vista satışa sunulmadan crackleyip kullanmanın yolunu bulmuştu biraz elinizi başınıza koyunda düşünün artık ne olduğunu. hep tek bi taraftan bakıyosunuz olaya. oyun konusuna gelince mandriva pwp indirip kurarsan ücretli bi yazılım olan cadega kurulu bi şekilde gelicek ve sende windows oyunlarını oynıyabiliceksin. diyosun ki kimse kodlarla uraşamaz linuxda kodla uraşmak artık çok geride kaldı sen heralde bundan 15 sene önce denedin linux kullanmayı :) artık bütün linuxlarda paket yönetimi ve internette ilgili dağıtımla ilgili depolar var bu depolar zaten linuxu kurunca ekli oluyo sonradan yine bişey yapmanız gerekmiyo belirteyim. paket yöneticisine girdiğiniz zaman anında karşınızda hem dvd yada cd içeriğindeki binlerce program hemde internetteki milyona yakın program ve oyun sizin kurmanızı bekliyo. ayrıca biz onları kurmak içinde çift tık yapmamız gerekmiyo sadece tek bi tıkla kurmak istediğimiz programı seçiyoruz eğer programda bağımlılıklar varsa yine paket yöneticisi istenen programları kendisi seçiyo siz yine seçmiyosunuz size sadece bi tick koyup sonra apply demek kalıyo. apply dedikten sonra hayırlı uğurlu olsun artık programa gnome applications menüsünden yada kde kullanıcısıysanız kde menüsünden ulaşabiliyorsunuz. unutmayın ki windows un çıkma amacı 3 yaşındaki çocuk bile bilgisayar kullanabilicek sloganıydı. billgates de kabul ediyo linuxun daha iyi olduğunu kendi ağzından dedikleri bunlar esneklik uygulanabilirlik ve çalışılabilirlik açısından linux çok iyi bi işletim sistemi demiş bi insandır billgates. ama hakkını vermek gerekirse kullanımı biraz farklı kesinlikle zor deil windowsu ilk öğrenirken ne kadar zorlandıysanız linuxu örenirkende o kadar belki biraz fazla zorlanırsınız. ama artık linuxun yeni sürümleri kullanımı oldukça basite indirgemiş durumda. vista ara işletim sistemimi konusuna gelince evet ara işletim sistemi windows 7 de adamların planları büyük açığı olmayan bi işletim sistemi üzerinde çalışıyolar ve bunu bitirmek uzun süreceği için windows 7 için tasarladıkları bazı özellikleri xp tabanı üzerine kurup piyasalar sürdüler. windows7 adı geçerken vistanın çıkacağını duyurmalarıda bunuhn bi kanıtıdır. artık insanlar xp den sıkılmıştı ve daha deişik yollara sapıyodu mac linux gibi akıllı bi hamle yaptılar ama erken davrandılar biraz daha sağlam bi şekilde çıkabilirdi vista.
24 Nis 2008  09:17%25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%75
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler