Win 7 mi, Win 8 mi, Lion mu?
17 Ekim 2011

Win 7 mi, Win 8 mi yoksa Lion mu?

Zeynel A. Öztürk
Yeni PC'nizde Windows 7'yi mi, Windows 8'i mi yoksa OS X Lion'u mu tercih etmelisiniz?
Win 7 mi, Win 8 mi yoksa Lion mu?
Hangi işletim sistemini tercih etmelisiniz? Makalemiz cevabı bulmanıza yardımcı olacak

Bu konuda okuyacaklarınız:

Microsoft, Windows 8 ile büyük bir yeniliğe gitmeye hazırlanıyor. Yeni işletim sistemi, yepyeni bir arayüzle, geliştirilen dokunmatik özelliklere ve birçok yeni işleve sahip, sevdiğimiz Windows 7'den ise oldukça farklı.

Windows 8, dokunmatik özellikleri yoğun bir şekilde geliştirilen Apple'ın işletim sistemi OS X Lion'dan da oldukça farklı. Peki tercihinizi kimden yana kullanmalısınız? Apple'ın işletim sistemini mi, yoksa Microsoft'un işletim sistemini mi tercih etmelisiniz? Veya Windows 7'de kalmak daha mı iyi? Makalemizde bu soruların cevabını arıyoruz.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 50 yorum
12345678910Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
bende iki tane macintosh mevcut ve ikiside bayağı performanslı çalışıyor.bu güne kadar en ufak bir sorun bile yaşamaıdm.w8 denedima am hiç memnun kalmadım lion ise bambaşka bir dünya.windows dünyası diye bişe yok ama apple dünyası var.görsellik sanat ince ayrıntı performans hafiflik ve daha bir çok şey mevcut.ben liondan yanayım.
13 Kas 2011  03:42Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Chakra Linux tabii ki... Sabayon Linux tabii ki...
11 Kas 2011  23:28Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
make a kek.. mak kullananlar maalesef o paraları bayılınca kekleniyorlar.. kardeşim xp 7 8 stabil zaten ne diye o paraları veriyorsun paran coksa fukaraya bak! farklı olacam illa diyorsan enayi kategorisinde olursun farkında bile olmazsın. sanane a yada b firmasının os undan. bak adamlar ücretsiz K'Ubuntu linuxler yapmış. para cok tabi mnk :)
______________
Senin gibi son kullanıcılar için tabiki durum pek farketmiyor, Zira bilgisayarı sadece internete girmek için kullanıyorsun. Linux açık kaynak olması açısından güzel bir sistem tabiki fakat destekleyicisi çok az. Örneklemem gerekirse, Bir fabrikan var ve mühendisler çalıştırıyorsun yanında, onlarda abc programıyla sana özel tasarımlar yapıyorlar. Abc programını üreten firma ise Windows un kaynaklarını kullanarak programlarını stabil hale getirmişler, doğal olarak MacOsx de ve Linux dağıtımlarında program çalışmıyor yada aksak çalışıyor. Ne yapacaksın şimdi ? Bir diğer örneği Macosx için vereyim, Mac bilgisayarlar için olan bu sistem Profesyonel kullanıcılar için ideal, Özellikle video işlemleriyle uğraşanlar için, Video dedim diyede öyle hemen Youtube videoları aklınıza gelmesin, Ne biliim bir sinema filmi olabilir, Solidworks la efektleri yapılmış Next filmi gibi filmleri hazırlayan ekipler kullanıyor. Sense facebooka girip twitter a girip mesajlar yazıyorsun. Onlar için farkeder ama senin için farketmez İşletim sistemi o yüzden sen bildiğin yoldan biz profesyoneller bildiğimiz yoldan gidelim.
30 Eki 2011  23:15%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
Ziyaretçi yazmış:
make a kek.. mak kullananlar maalesef o paraları bayılınca kekleniyorlar.. kardeşim xp 7 8 stabil zaten ne diye o paraları veriyorsun paran coksa fukaraya bak! farklı olacam illa diyorsan enayi kategorisinde olursun farkında bile olmazsın. sanane a yada b firmasının os undan. bak adamlar ücretsiz K'Ubuntu linuxler yapmış. para cok tabi mnk :)
29 Eki 2011  19:44%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Ubutu 11.10 desem hem görsel hemde performans bakımndan geçecek olan varmı?
...
Evet, KUbuntu 11.10 diyorum, yani Ubuntu'nun KDE'li olanı.
26 Eki 2011  01:18Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345678910Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
Bugün, 10:00
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu