Windows 10'a iOS özelliği geliyor!

İddiaya göre Microsoft, bugün başlayacak etkinliğinde Windows 10'a bu iOS özelliğini de ekleyecek!

Windows 10'a iOS özelliği!

Microsoft'un Çarşamba günü düzenleyeceği Build geliştirici etkinliğinin en önemli konularından biri, Continuum olacak. Bu işlev, Windows Phone'lu telefonunuzu ekrana bağlayarak PC'ye dönüştürmenize veya Windows'lu PC'nizi tablete dönüştürmenize izin veriyor. Ancak yeni bir rapor, etkinlikte heyecan verici bir konunun daha gündeme geleceğini söylüyor.

WinBeta'ya göre Windows 10'a gelecek bir sonraki büyük güncelleme, yani Redstone, "Kaldığım yerden devam et" işleviyle gelecek. Apple'ın Handoff işlevini andıran bu yeni yetenek, örneğin PC'nizde yarıda bıraktığınız Word çalışmanıza telefonunuzda devam etmenizi sağlayacak. İşlev tam aksi yönde de çalışacak ve telefondaki işinize PC'nizde devam etmenize izin verecek.

Rapora göre işlev sadece Word ile kısıtlı kalmayacak; örneğin navigasyon uygulamasını da PC'nizde bıraktığınızda, telefonda kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Diğer uygulamaların yeni işlevi destekleyeceği söyleniyor. Cortana, bu işlevden haberdar olmayanları bilgilendirmek için kendini gösterecek.

Elbette tüm bunların dedikodu olduğunu unutmamak gerekli. İşlevle ilgili birçok soru işareti de var; örneğin Office for Android'de kaldığımız yerden devam etmenin mümkün olup olmayacağını merak ediyoruz. Build yarın başlayacağından yenilikler için çok fazla beklememize gerek kalmayacak.

Okuyucu Yorumları