Vista SP1'i indirin!
6 Şubat 2008, 09:13

Vista Service Pack 1'i şimdiden indirin

Halil Mollaoğlu
RTM sürümü OEM üreticileri gönderildi bile. Eğer Mart ortasını beklemek istemiyorsanız çözümü burada
Vista Service Pack 1'i şimdiden indirin
Vista: SP1'i şimdi yükleyin.

DEV KAMPANYA,
HERKES KAZANACAK

Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun
ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ
Evet, yanlış değil. Vista SP1 Final sürümü indirmek mümkün. Nasıl mı? Öncelikle bir ön bilgi gerekiyor.

Başlamadan önce önemli not: Bu yöntem sadece İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca veya İspanyolca Vista'lar için geçerli.

Önceki haberimizde dendiği gibi MS son kullanıcıya SP1'i mart ortasında dağıtmaya başlayacak. Bu dağıtılacak olan paket de beş dillik paket olacak. Ama OEM üreticilerine 4 Şubatta RTM (nihai sürüm ile aynı anlamı taşıyor) sürümü gönderildi bile. Eğer isterseniz ufak bir kayıt defteri hack işlemi ile SP1 RTM'yi edinebilirsiniz.

Burada tek şart Vista'nızın İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca veya İspanyolca olması. Zira MS'in OEM üreticilerine yolladığı paket, önceden bahsedilen 5 dillik paket. Eğer Vista'nız bu dillerden biriyle yüklüyse SP1 indirme işlemine başlayabilirsiniz. Aşağıda anlatılan yöntem ile SP1'i Windows Update üzerinden indirebilirsiniz.

Öncelikle bu CMD dosyasını PC'nize kaydedin. Daha sonra üzerine sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" deyin. İşlem bittiğinde Windows Update açılacak. Güncelleştirmeleri Denetle deyin. Update for Windows Vista (KB938371) - v1.025 bulunacak. Bunu yükleyin ve sisteminizi yeniden başlatın.

Daha sonra oturum açtığınızda yeniden Windows Update'i açın ve yine güncelleştirmeleri denetleyin. Bu sefer Update for Windows Vista (KB937287) - Build 6001.18000 (x86) bulunacak. Bunu da indirin ve kurun.

Yeniden güncelleştirmeleri denetleyin. Artık Service Pack 1'i görebilirsiniz. İlk denetlemenizde gözükmeyebilir. Biraz ısrarcı olun ve yeniden denetleyin, gözükecektir. Sakın korkmayın, benim de başıma geldiği gibi RC1 sürümü gözükebilir listede; ama asıl indirilen RTM sürümüdür - yani nihai sürüm.

Dipnot: Yukarda da belirttiğim gibi Vista'nız sayılı beş dilden biriyle yüklü ise SP1'i bu yöntem ile indirebilirsiniz. Vista x86 sürümü ile denenmiştir, x64 sürümü için garanti yoktur.

CHIP Online Notu: Bu sürüm Microsoft tarafından resmi olarak dağıtılmaya başlanan bir sürüm değildir. İndirmek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Bilgisayarınızda oluşabilecek herhangi bir hatadan CHIP Online sorumlu değildir.
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 32 yorum
1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
service pack 2 yi istiyorum yoksa çıldırcam
20 Tem 2008  14:49%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
dosyaları açmaya çalıştığımda sınıf kaydedilmemiş diye bir hata veriyor yardımcı olabilirmisiniz
08 Nis 2008  10:50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
selam bence arkadaslar visda halen poreblemli nedemmi dreiverleri bulmakda cok zorlaniyoruz her porogrami calistiramiyoruz vista icin porogramlar daha az helede oyun oynarken poroplem oldugunda insanin cildirasi geliyor tam birtat alamiyoruz yani daha gelismemis bir vista var bu da simdi ayni xp gibi adamlar simdi sp1 yakinda sp2 diye devam edeceklerinden eminim ve poreplemler devem edecekgibi görüküyor ha bu böyle devam edermi tabi bunum cevabini ilerki zamanlarda görecegiz.Microsoft yeni windows 7 ile 2010 da piyasaya cikacagini duymusuzdur burdanda belli oluyorki microsoftdun vistadan tam annamiyla memum olmadigini acikca ortaya koymus olmuyormu.
Vistada sadece ayni nokia telofonlardakigibi sadece tema degisikligi var yani sadece görünüm.
saygilar
30 Mar 2008  00:00%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
benim pc günce diyo eee dewamı sorun yok inş
16 Mar 2008  01:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
dostum 2 gb ın %50 sini nasıl yer yaw.bende 1gb var o zaman pc yi açamam bile nasıl iştir bu anlamadım.neyse ben zaten marttaki dağıtımı bekleyeceğim.hayırlısı.
17 Şub 2008  04:56%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Logitech G35

Jabra BT2080

Logitech G35Oyunlarda 7.1 Dolby çevresel sesin keyfini çıkartın -tabi bütçeniz elverdiği sürece.
20 Mart 2010 Cumartesi
Jabra BT2080Uzun konuşma süresi ve şık tasarımı ile başarılı bir Bluetooth kulaklık.
19 Mart 2010 Cuma

Inca IUDS-300

Feel Hurricane H-500B-F25

Inca IUDS-300Küçük boyutlarına karşın 802.11n ile 300 Mbit hız sunan bir adaptör.
17 Mart 2010 Çarşamba
Feel Hurricane H-500B-F25Feel'in her şey dahil kasasında 500 Watt'lık güç kaynağı ve fan kontrolcüsü yer alıyor.
15 Mart 2010 Pazartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online’dan muhteşem kampanya!

Tıklayan herkes kazanacak...

Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!

Hemen Tıklayın

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Türkiye'nin ilkleri

Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mart 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler