1/3 sayfa
|
Vista kullanıcıları Windows 7'ye geçmeli mi?
24 Eylül 2009, 11:15
İkisi de yeni, ikisi de güçlü, geçiş gerekli mi?
Ali Güngör
XP'den Windows 7'ye geçmek isteyenler hiç de az değil. Peki ama Vista'dan Windows 7'ye geçmeli mi?

Windows Vista servis paketleri sonrası oldukça güçlendi
Bu konuda okuyacaklarınız:
Sadece Windows XP'den Windows 7'ye geçiş tartışılmıyor. Windows Vista kullananlar Windows 7'ye geçip geçmemeyi değerlendiriyor.
Windows Vista, Microsoft yetkililerinin de söylediği gibi Microsoft'un "daha az iyi" bir ürünü. İlk çıktığı günlerde çoğu bilgisayar bu işletim sisteminin sistem ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar zayıf kalıyordu. Özellikle de bellek kullanımı yüzünden Windows XP'nin popülaritesine ve yaygınlığına ulaşamadı. Bununla birlikte Vista geçen zaman içerisinde servis paketleri ve gelişen sürücü desteğiyle birlikte sistemi yeten kullanıcıları memnun etti.
Microsoft umutlarını yeni işletim sistemi Windows 7'ye bağlamış durumda. Elbette en son DirectX desteği, XP kullanan oyuncuların yeni sistemlerinde Windows 7 kurmaları için geçerli bir sebep. Windows Vista çıktığı zaman oyunların büyük çoğunluğu DirectX 9 kullanıyordu. Günümüzde yeni DirectX sürümlerinden faydalanan oyun sayısı artıyor. Windows Vista'nın DX desteği de yeni yeni önem kazanmaya başlıyor. Bu yüzden Vista kullananların Windows 7'ye geçmek için acil bir gereksinimi yok.
Windows 7'nin, Vista'ya göre en büyük avantajı daha düşük sistem ihtiyaçlarıyla rahatlıkla çalışabilmesi. Önümüzdeki günlerde masaüstü bilgisayarlardan ziyade dizüstü bilgisayarlarda ve düşük sistem kaynaklarına sahip netbook'larda XP ya da Vista değil, Windows 7 yaygın olarak kullanılacak.
Haberin devamında: Windows 7 kimin için?
Windows Vista, Microsoft yetkililerinin de söylediği gibi Microsoft'un "daha az iyi" bir ürünü. İlk çıktığı günlerde çoğu bilgisayar bu işletim sisteminin sistem ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar zayıf kalıyordu. Özellikle de bellek kullanımı yüzünden Windows XP'nin popülaritesine ve yaygınlığına ulaşamadı. Bununla birlikte Vista geçen zaman içerisinde servis paketleri ve gelişen sürücü desteğiyle birlikte sistemi yeten kullanıcıları memnun etti.
Microsoft umutlarını yeni işletim sistemi Windows 7'ye bağlamış durumda. Elbette en son DirectX desteği, XP kullanan oyuncuların yeni sistemlerinde Windows 7 kurmaları için geçerli bir sebep. Windows Vista çıktığı zaman oyunların büyük çoğunluğu DirectX 9 kullanıyordu. Günümüzde yeni DirectX sürümlerinden faydalanan oyun sayısı artıyor. Windows Vista'nın DX desteği de yeni yeni önem kazanmaya başlıyor. Bu yüzden Vista kullananların Windows 7'ye geçmek için acil bir gereksinimi yok.
Windows 7'nin, Vista'ya göre en büyük avantajı daha düşük sistem ihtiyaçlarıyla rahatlıkla çalışabilmesi. Önümüzdeki günlerde masaüstü bilgisayarlardan ziyade dizüstü bilgisayarlarda ve düşük sistem kaynaklarına sahip netbook'larda XP ya da Vista değil, Windows 7 yaygın olarak kullanılacak.
Haberin devamında: Windows 7 kimin için?
iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 38 yorum
PC makinamın içinde toplamda 12 adet 6 cmlik pervaneler var.sekizi sağda ve solda. ikisi aşağıda önde hdd nin iki sağ ve sol köşesinde ve diğer ikisi de tam zıt köşesinde üstte sağda ve solda içerideki havayı dışarıya atıyor...Her iki yandaki 2X4 pervane ısı arttıkça sırayla çalışmaya başlıyor motorsiklet egzost yapısından esinlenerek gerçekleştirdim....Dışarıdaki ısı ve içerideki ısı algılaması sonrası bu pervanler sırayla çalışmaya başlıyor....12 ay boyunca tek toz taneciği birikmiyor açıp temizleme derdi yok....Overclock yapmam gerekmiyor o kadar baskı aldım ki yap da görelim dediler yok kardeşim dedim...önden hdd lerimi çıkarıyorum takıyorum bir iki bios ayarlaması hooop gözlerimin önünde işletim sistemim herşeyim. Özel kilitler kullanıyorum...kablolarımda....millet oyun peşinde koşuyor şaşıyorum ne kendini kızdır ne de makinanı kızdır....serin rüzgarlar essin.....Kızmabirader bir gün seninde olur...kızma.
------------------
Konuyla bu yazının ne alakası var keşke bu kadar uzun yazmadan önce yazıyı bir okusaydın benim HAVALI arkadaşım benden sana tafsiye dikkat et taktığın pervaneler seni çarpmasın mazzallah bir yerlerini üşütürsün
------------------
Konuyla bu yazının ne alakası var keşke bu kadar uzun yazmadan önce yazıyı bir okusaydın benim HAVALI arkadaşım benden sana tafsiye dikkat et taktığın pervaneler seni çarpmasın mazzallah bir yerlerini üşütürsün
| 30 Eyl 2009 15:28 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
seneyede 8 e geceriz ne demek...
:)
:)
| 28 Eyl 2009 23:52 | ![]() | ![]() |
geçerrrrrrrrr o geçmem diyenlerde geçerrrrr zaman herşeyi çözerrr aldırma 7 aldırmaaaa
| 28 Eyl 2009 20:57 | ![]() | ![]() |
PC makinamın içinde toplamda 12 adet 6 cmlik pervaneler var.sekizi sağda ve solda. ikisi aşağıda önde hdd nin iki sağ ve sol köşesinde ve diğer ikisi de tam zıt köşesinde üstte sağda ve solda içerideki havayı dışarıya atıyor...Her iki yandaki 2X4 pervane ısı arttıkça sırayla çalışmaya başlıyor motorsiklet egzost yapısından esinlenerek gerçekleştirdim....Dışarıdaki ısı ve içerideki ısı algılaması sonrası bu pervanler sırayla çalışmaya başlıyor....12 ay boyunca tek toz taneciği birikmiyor açıp temizleme derdi yok....Overclock yapmam gerekmiyor o kadar baskı aldım ki yap da görelim dediler yok kardeşim dedim...önden hdd lerimi çıkarıyorum takıyorum bir iki bios ayarlaması hooop gözlerimin önünde işletim sistemim herşeyim. Özel kilitler kullanıyorum...kablolarımda....millet oyun peşinde koşuyor şaşıyorum ne kendini kızdır ne de makinanı kızdır....serin rüzgarlar essin.....Kızmabirader bir gün seninde olur...kızma..
| 28 Eyl 2009 10:07 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
22 ekim windows xp son günü. Elinde Windows Vista sı olanlar windows 7 nin kararlı halini bekleyecekler gibi görünüyor...Windows 7 böyle bir beklemeye tahammül edemeyeceğini şöyle özetliyor ilk günler yükseltmeler ücretsiz sonraki günler azar azar ücreti artacak gibi görünüyor tabii bazı kullanıcılar panik yapmazsa Windows 7 yılbaşından önce Windows 7 ye geçmiş olacak gibi görünüyor...kullanıcı Vista yüklenmiş makina aldı ve XP kullanıcıları tarafından tacize uğrayınca makinasındaki Vista yı kaldırıp eski sürüme sürüklendi kimi de yeni çıkan Linuxlere geçti..veya hepsini aynı makina da kullanmayı tercih etti.Kullanıcının çoğu makinasında türlü oyunlar oynamayı severken eski sini de makinasında bulundurup satın almış olduğu türlü programları kullanmayı sürdürürken Vistası içinde aynı şeyleri aldı bireysel denemesini sürdürüyor.Windows 7 çıkınca aynı makinaya üçüncü işletim sistemi windows 7 yi kazandırdı.Tek makinada Windows XP, Vista ve Linux artı Windows 7 yle yaşıyor....Kocaman HDD 500GB ta bunları kullanıyor.Hepsinin makina adı XXXXX-PC olarak interenete giriş yapıyor ve administrator adını kendi kullanıcı adıyla değiştirmiş olarak tek kullanıcı olarak sürdürüyor.Yani tek makinada en az üç tane aynı internet security çalışıyor belki de.Linux le bile WİNE ile windows ortamı oyunlarını veya programlarını çalıştırıyor...Memnun yani...İsabetli seçimiyle hepsinden fazla fazla yararlanıyor.Bazılarının ömrü 2010 nun ikinci yarısın da bitmeye başlayacak.Kimbilir elinde sadece Vista ve Linux kalacak gibi görünüyor.Bazı Linuxler 2011 de tükeniyor.Belki üzerine güncelleme yaparak ömrünü artırabilir.Tek makinada Windows XP internetsiz veya sohbetsiz yaşarken Vista hepsinden yararlanabilecek Windows 7 nizi şimdilik ücretsiz verilense.....Elinideki büyük HDD lerdeki birikimlerinizi yavaş yavaş Vista nın ellerine bırakmanız.Ve bir süre sonra Windows 7 ye tam geçiş yaparken verileriniz kayıpsız çalışmaya başlayacağınız akla ilk gelenler.Aklıma şu geliyor Windows XP ve Windows 7 li tek makinaların Windows 7 ye geçişi çok kolay olabilecek...Makinamda Windows XP ve Windows 7 Ultimate var şimdilik ve geçişleri neredeyse tamamladım.Evde kullandığım Home Edition imkanlarımla geçiş bitti neredeyse...Herkesin bütçesi benden çok iyi olabilir ancak elimdeki imkanlarım bu...Ve HDD küçük 160GB Beş tane 250GB tım var ancak elimdeki Kasanın Anne kartı çok güçlü..ekran kartlarıda.Ethernet kartımı yenisiyle en iyisiyle değiştirdim.Pc kasamın dışına iç ve dış sıcaklığı gösteren bir şeyler taktım....ve kasamın iki yanını kesip her iki yanına iki adet dikdörtgen metal kutucuk koydum bunlar içeriye filtrelenmiş temiz serin hava üflüyor.Filitreleri de aspiratör filtresiyle güçlendirilmiş dışarıdan alınan havayı temizliyor serinleştirilmiş olarak içeriye püskürtüyor.Ve yanlardan giriş yapan hava PC kasamın güç kutusunun üstündeki deliklerden çıkarıyor içeride egzoz borularını andıran yan duvarlara konmuş hava kanalçıkları var.Bunlarla hava aşağıya iniyor ve yukarı çıkarılıyor.....içeride 12 ay boyunca tek toz tanesi barınmıyor.Detaylar bende...Sadece Pc kasamın tabanından hava girişi olmuyor.Güçlü Anne kart ile herşeyi düşündüm....Kızmabirader bir gün senin çocuklarının da olur.
| 28 Eyl 2009 09:54 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Kimse Yokmu :(
- Nvidia 295.73 Driver Problemli
- Pc Toplama ! TEŞEKKÜRLER KONU ...
- bi panpamızdna şunun çözümünü ...
- LED monitör tavsiyesi
- Lütfen yardım edin arkadaşlar
- ekran kartı konusunda yardım
- Lenovo İ7 2630QM 750GB DİSK 4GB ...
- Oyun Bilgisayarı Toplamak ...
- Oyun Önerisi İstiyorum Arkadaşlar ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Web hosting'de kampanya!
Sınırsız cpanel hosting...
Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Her gün yeni bir Windows 8!
- Haber: Windows 8'in logosu yerden yere vuruldu!
- Haber: Windows Vista ortaya çıktı!
- Haber: Windows 8'e bir garip yama!
- Haber: MS, Windows 8 ve oyunlar hakkında konuşacak!
- Haber: İşte yeni Windows logosu!
- Haber: Metro arayüzünü Windows 7'de tercübe edin!
- Haber: Windows 8'e bir marifet daha!
- Haber: Windows XP tarayıcısız kaldı!
- Haber: Windows logosu değişiyor mu?
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- İnternette bant genişliği ve hız
- Android, Google'sız nasıl kullanılır?
- Samsung'dan radikal karar!
- Jigsawyer HD Türklerin ilgisini çekti!
- Cebiniz neden bu kadar yavaş?
- iPad, Kore'de Galaxy Tab'ı katladı!
- Ortalığı karıştıran fotoğraflar!
- Bu sanki biraz ağır oldu...
- Türk Telekom üç taraftarı onunla tanıştıracak
- Intel, Wi-Fi'ı Atom çipine sokmayı başardı!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Yeni işletim sistemi geliyor!
- 2Cep devi Türkiye'ye geri dönüyor!
- 3İşte yeni Windows logosu!
- 4Satıldı, değeri 210 kat arttı
- 5Google DNS fena coştu!
- 6Chrome 17 ve diğer tarayıcılar karşı karşıya!
- 7İşte yeni cep devimiz!
- 8MS, Internet Explorer'ı burada test ediyor!
- 9Vodafone'dan günde 1TL'ye tablet!
- 10Samsung ceplerde önemli indirim!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Kablosuz ağınıza doping!
- 2İnternette bant genişliği ve hız
- 3DirectX'in ölümü ve tekrar doğuşu!
- 42012 yılının yazılımları!
- 5Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!
- 6Windows'un karanlık köşelerini aydınlatın!
- 7İşlemciler nasıl üretiliyor?
- 8Windows Başlangıç Kiti 2012!
- 9En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!
- 10Hack'lendiniz! Peki ya sonra?
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Can Bonomo - Love Me Back (Turkey Eurovision 2012)
- Kinect ile araba böyle parkedilir!
- Çünkü Burn Ateşler! (Kartalkayayı Ateşleyenler)
- Yeni Angry Birds uzaya çıkıyor!
- Mesajlaşırken düştü! Hem de canlı yayında...
- Fotoğrafınızda arkadan geçenleri kaldırın!
- Sanatçılardan Türkiye Kumbarasına destek!
- Microsoft çalışanından köpek bakan robot!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
- Playstation 3'e Yasak mı Geliyor?
- AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir
Dijital Fotoğraf Kursu
Bu virüsleri hiç duymuş muydunuz?
Bu yazıda sizlere Hiç Duymadığınız Virüslerden Bahsetmeye Çalışacağım.
Yazar: yucell
Donanım ve bilgisayar aşkı
O para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde
Yazar: firaristt
CHIP Dergisi: Şubat 2012