ASUS, USB 3.0 destekli ilk anakartı tanıttı

ASUS'un yeni anakartı süper hızlı USB 3.0'ı destekleyen ilk anakart; ama hepsi bu kadar değil...

Ve ilk USB 3.0 anakart!

ASUS'un yeni Xtreme Design P7P55D-E Premium anakartı Intel P55 çipset üzerine kurulu. Bu çipset USB 3.0 desteklememesine karşın, ASUS meseleyi adını açıklamadığı üçüncü parti bir USB 3.0 kontrol çipini anakarta entegre ederek bu sorunun üstesinden gelmiş.

USB 3.0 portları anakartın arka çıkışları arasında yer alıyor. Ama bununla da kalmıyor; bu anakart aynı zamanda bir çift 6Gb/s hıza sahip SATA portuna ve 6 adet 3Gb/s portuna sahip. Ekran kartı için iki adet PCIe X16 slota sahip olan anakart, AMD'nin CrossFire X ve Nvidia'nın SLI teknolojilerini destekliyor.

Böylece oyuncular iki ekran kartını bir arada kullanabiliyor. Bu anakartta iki adet de Gigabit Ethernet portu bulunuyor.

Haberin devamında bu portların, ekran kartının detaylı görüntülerini ve ASUS'un tanıttığı diğer USB 3.0 ürünün detaylarını bulabilirsiniz...

Sadece anakart değil, genişleme kartı da tanıtıldı

Sadece anakart değil, genişleme kartı da tanıtıldı
ASUS'un yeni anakartında 10 tane de USB 2.0 port var

SuperSpeed USB de denilen USB 3.0 portlarına dönecek olursak; bunlar USB 1.1 ve 2.0'ı da destekliyor. Zaten anakartın 10 adet USB 2.0 portu ve eSata bağlantısı da bulunuyor.

ASUS bununla da yetinmedi ve U3S6 PCIe x4 genişleme kartını duyurdu. Bu kart, P7P55D anakartlara USB 3.0 ve 6Gb/s SATA portları ekliyor. P7P55D'nin özellikleri P7P55D-E'nin özellikleriyle uyuşuyor.

Kartın tanıtımıyla birlikte Intel'in kendi USB 3.0 destekli çipsetlerini ertelemesi de önemini kaybediyor. Yeni anakartın ve genişleme kartının fiyatı ve piyasada ne zaman olacağı ise henüz açıklanmadı.

ASUS'un yeni anakartında 10 tane de USB 2.0 port var
USB 3.0 ile ilgili diğer haber ve makalelerimize de göz atmayı unutmayın:
CHIP Online'dan A'dan Z'ye USB 3.0 rehberi

Light Peak: USB 3.0'ın dişli rakibi...

Sabit disklerde USB 3.0 devri resmen başlıyor: İşte USB 3.0 destekli 2 TB'lık depolama canavarı...

USB 3.0 kullanan ilk ürün ortaya çıktı...

ASUS'un yeni anakartı USB 3.0 ile parlıyor!

USB 3.0: Beklenenden de hızlı çıktı...

Okuyucu Yorumları