Yeni Phenom yolda
19 Mayıs 2008, 10:30

AMD Phenom 9950 geliyor

Ongun Batuhan Altan
Phenom ailesini tazeleyen AMD, Haziran ayında 2.66Ghz'lik Phenom 9950'yi sunabilir.
AMD Phenom 9950 geliyor
Yeni Phenom iddialı geliyor.
Haziran ayında yeni Radeon serisini tanıtıp hareketli günler geçirecek olan AMD, kullanıcılara süpriz yaparak Phenom 9950 modelini de tanıtabilir.

AMD kısa bir süre önce B3 revizyonlu Phenom'ları kullanıcılara sunarak ürün gamını genişletmişti. Şimdiyse 2.5Ghz'de çalışan en hızlı işlemcisi olan Phenom 9850 modeliyle yetinmeyip 2.66Ghz saat frekansına sahip Phenom 9950 modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Yeni Phenom'un en önemli özelliği, hiç kuşkusuz 266Mhz'e çıkan FSB hızı. Bilindiği üzere diğer bütün Phenomlar 200 Mhz'lik FSB hızlarına sahip. İşlemcinin, bu özelliği sayesinde 9850 modeline göre daha yüksek hızlarda çalışması muhtemel.

9850 modeli, daha önce hava soğutmayla 3.5Ghz'i görmüştü ve yeni Phenom'un 3.5 ile 4 Ghz arasında stabil çalışması bekleniyor.

AMD'nin yeni işlemcisini Complex fuarında tanıtması bekleniyor. Fiyatı hakkında henüz kesin bir açıklama yapılmış değil.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 14 yorum
123Sonraki
ramazanolcer yazmış:
Phenom 9950 için hangi anakartı uygun görürsünüz. (Çizim için)
16 Kasım 2008 Pazar, 12:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
en iyisini AMD bilir bende bi AMD kullanıcısıyım hem ucuz hemde yeterli hıza sahip.
15 Kasım 2008 Cumartesi, 12:41Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
kendimi bildim bile li amd kullanırım hiç bir şekilde sorun yaşamadım iş yerinde intel vardı gittim yani sistem topladım hem içim de rahat. helal olsun amd tam gaz devam. intelcilere kapak olsun
10 Kasım 2008 Pazartesi, 09:40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
her ne kadar intel in e8400 serileri bu işlemciden benchlerde iyi gözüksede,iş kullanıma ve performansa gelince x4 9950 e 8400 ile kıyas bile edilemez..zira e8400 genel olarak oyunlarda üstünlüğünü kuruyor..2 dvd kopyalarken kasıyor pc..kullanmaktayım su anda..ve yakın zamandada 9950 kullandım..kesinlikle intelin core 2 duo larından iyi bir işlemci..
12 Ekim 2008 Pazar, 02:47Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Aero Duvarkağıtları

Aero için en güzel görüntüler olsa da, duvarkağıtlarını kullanmak için Vista'nız olması gerekmiyor.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost