Casper hafızalarda
2 Nisan 2008, 23:31

PC denince Casper ilk hatırlanan marka

Selim Öztürk
AC Nielsen'in araştırmasına göre bilgisayar denince akla gelen ilk marka Casper.
PC denince Casper ilk hatırlanan marka
Rapora göre en çok hatırlanan PC markası Casper
Casper Bilgisayar, AC Nielsen tarafından gerçekleştirilen Markalar 2007 raporunda, kendi alanında en çok bilinen marka oldu. Böylelikle Casper, marka bilinirliği konusundaki liderliğini 6 yıldır devam ettirmiş oluyor. AC Nielsen'in raporuna göre Casper, yüzde 26.3 olan bilinirlik oranı ile, sıralamada kendisini takip eden diğer 5 markanın toplam bilinirlik oranının üzerinde bir bilinirliğe sahip.

Bağımsız araştırma şirketi AC Nielsen tarafından, firmaların hedef kitlelerinin hatırladıkları ilk markayı belirlemek, firma / markanın hatırlanma ve bilinme oranını tespit etmek amacıyla, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 1401 denek üzerinde yapılan araştırmaya göre, bilgisayar denince akla gelen ilk marka Casper.

AC Nielsen'in Markalar 2007 araştırmasına göre Casper yüz tüketicinin 26.3'ü tarafından ilk akla gelen bilgisayar markası. Aynı araştırmanın geçen yıl sonuçlarına göre Casper'ın hatırlanma oranı yüzde 21.3'tü.

AC Nielsen tarafından yapılan araştırmaya göre, Casper'ın özellikle genç tüketiciler tarafından oldukça bilinen bir marka olduğu ortaya çıkıyor. Ortalamada yüzde 26.3 olan Casper bilinirlik oranı, 20 - 35 yaş arasındaki genç kuşakta yüzde 35'e kadar çıkıyor.

Markalar 2007 araştırmasında kendi sektöründe yüzde 26.3 olan Casper'ın bilinirlik oranı, sıralamada kendisini takip eden diğer 5 markanın toplam bilinirlik oranının üzerinde.

Bilgi için
Casper - 0216 528 66 66

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
hayatta almıyacağım pc casper
anlıyamadığım dev firmalarla kendini kıyaslama sı ya bi asus varken msi varken gigabayte varken şaka gibi yaa
06 May 2009  16:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
casper marka yetkililerin yüzde yüz intel'i taraf tutuyor. 40 'a yakın asus marka anakart ve 25 'e yakın gigabyte marka anakart dururken varken niye casper yetkililerin bütün modellere intel MARKA G31 chipset anakart koyuyor olacak şeyi değil ya. bu yetmiyor muş gibi dört çekirdekli işlemci ye oyunların sadece low seviyesinde çalıştıran ve medium seviyesinde kastırarak oynartan 64bit veriyoluna sahip ekran kartların koyuyor . o zaman da müşteriler diye marka bilgisayar almıyor toplama bilgisayar alıyor diye dert yanıyor. işte bu sepepten dolayı müşteriler toplama bilgisayar alıyor. casper marka yetkililerin böyle kampanyalar düzenleyerek müşteriyi kandırmaya çalışıyor. casper marka modellerin hiçbirinde Amd işlemci görmedim.
16 Ara 2008  18:58%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Benimde aklıma ilk gelen CASPER reklamları da çok hoş kaliteli çok güzel laptopları var ben de 7 aydır kullanıyorum çok memnunum kesinlikle casperı tek geçerim bu piyasada bilen bilir yolun açık olsun CASPER başarılarına devam gurur duyuyoruz
02 Ağu 2008  14:53%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
3 senedir casper kullanıyorum bikere tek arıza yaptı (anakarta kendim çay döktüm) hemen servise götürdüm ikiletmeden değiştirdiler (30 gün bekledim ama) bütün markalar 30 gün bekletiyor. burda önemli olan benim çay dökmeme rağmen ne oldu diye sormadılar bile açılmıyor dedim anakartı değiştiriyorz dediler.
27 Nis 2008  15:18%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
casper sadece pc topladıgi icin marka degilki bunun destegi var pazarlamasi var dagitimi var bence haksizlik etmemek lazim casper'a. Sonucta bizim markamiz ve iyi isler yapiyor
05 Nis 2008  12:28%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
Bugün, 10:30
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

 
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler